Infrabel scoort op het Kiel

Sensatie in de tribunes van Beerschot: waar iedereen een leeg stadion verwachtte tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge, waren toch 300 zitjes bezet. Weliswaar niet met luidruchtige en enthousiaste supporters, wel gevuld met opvallende Infrabel-items, zoals helmen, veiligheidsjassen, werkmateriaal... 

Elk zitje staat voor één openstaande technische vacature in Vlaanderen bij Infrabel, de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder. Met deze opvallende actie wil Infrabel zoveel mogelijk fans uit het Antwerpse (en daarbuiten …) goesting doen krijgen in een job bij het spoor.

Infrabel zoekt spo(o)rtieve mensen! Nog nooit waren er zoveel vacatures bij de infrastructuurbeheerder als dit jaar. Heel wat collega’s van Infrabel gaan dit en de komende jaren met pensioen en die moeten natuurlijk vervangen worden. Voor 2022 wil de spoorinfrastructuurbeheerder liefst 930 nieuwe collega’s aanwerven. Het merendeel daarvan in Vlaanderen. Het gaat dan vooral om technische jobs zoals mensen die werken aan de vernieuwing en het onderhoud van de spoorinfrastructuur. Mannen en vrouwen die bijvoorbeeld aan de sporen, seininrichting en bovenleiding werken. Daarnaast zoekt Infrabel ook heel wat ingenieurs, werfleiders en treinbestuurders voor zijn werktreinen. Voor deze technische beroepen gaat het in Vlaanderen, alles bijeen, om zo’n 300 openstaande jobs. Stuk voor stuk allemaal knelpuntberoepen. Vacatures dus die maar moeilijk ingevuld raken.

In Vlaanderen is Infrabel sterk op zoek naar nieuwe collega’s in de provincie Antwerpen. Vandaar dat het bedrijf bewust de hulp inschakelt van Beerschot en al haar trouwe supporters. Maar niet alleen fans van Beerschot. Andere voetbalsupporters zijn, uiteraard, meer dan welkom bij de spoorinfrastructuurbeheerder. Want ook, onder meer, in Brugge, Kortrijk, Gent en Denderleeuw kan je bij Infrabel aan de slag. Wil jij een toptransfer scoren en de kleuren van Infrabel verdedigen, surf dan snel naar www.infrabel.be/jobs. Daar vind je meer informatie over de vacatures. Kop dus snel deze voorzet binnen.

Werken bij Infrabel heeft ook heel wat voordelen. De infrastructuurbeheerder is een van de grootste werkgevers van België. Een overheidsbedrijf ook. Dat betekent dus jobzekerheid. En dat is in deze onzekere tijden een onmiskenbare troef. Het bedrijf hecht ook veel belang aan een goede balans tussen werk en privé. En niet onbelangrijk Infrabel is ook een huis met vele kamers. Wie bij de infrastructuurbeheerder begint, krijgt veel mogelijkheden om tijdens de loopbaan door te groeien en dat in een heel diverse omgeving.  

“Met deze opvallende actie hopen we te scoren bij potentiële werknemers”, zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. En net als in het voetbal is werken bij Infrabel een échte teamsport: we hebben elkaar nodig om straffe projecten te verwezenlijken”, aldus Baeken.

Geert Baeck, een straffe Infrabel spoorwerker en ook ambassadeur van het bedrijf, gaf vrijdag de aftrap van de wedstrijd. Baeck (43) is al zijn hele leven supporter van Beerschot. Hij is geboren op het Kiel in de schaduw van het Olympisch stadion. Zijn aftrap was meteen het symbolische startschot van de campagne die onder meer bestaat uit tv-spots op betaalzender Eleven Sports en bijhorende posts op sociale media.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts