Tribune 1 moet sluiten

Beerschot werd in de loop van donderdagnamiddag op de hoogte gebracht door het kabinet van burgemeester Bart De Wever dat tribune 1 gesloten wordt wegens problemen met de veiligheid. Beerschot betreurt deze beslissing. Zeker gezien de inspanningen die club dit seizoen al leverde om de veiligheid van onze fans te garanderen.

Beerschot mocht in het begin van het seizoen wedstrijden organiseren met een gereduceerde capaciteit. Tegelijkertijd moest de club een afwijkingsprocedure indienen om opnieuw naar de volledige capaciteit te gaan. Deze afwijking werd vorige week bekomen, onder voorbehoud van de uitvoering van de benodigde werken. Nadat deze afwijking (tribune 1 op volle capaciteit) werd toegezegd, besliste de burgemeester op advies van de brandweer dat tribune 1 dicht moet, tot de werken zijn uitgevoerd. Dit is voor Beerschot onbegrijpelijk.

Een deel van deze werken werd ondertussen immers uitgevoerd en er werd duidelijk gecommuniceerd naar de stad en brandweer dat de rest van deze werken voltooid zouden zijn tegen het begin van volgend seizoen. Dat er, hoewel de veiligheidssituatie dus verbeterd is sinds het begin van het seizoen, nu beslist wordt om de tribune volledig te sluiten, voor de laatste vier thuiswedstrijden vindt Beerschot niet correct.

Beerschot ziet zich genoodzaakt om alle fans op die tribune te verplaatsen naar de overgebleven tribunes. Deze regeling zal van kracht zijn tot de benodigde werken zijn uitgevoerd. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze maatregelen tot het einde van het seizoen van kracht blijven.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts