Officiële Communicatie na Lierse - Beerschot

Beste supporters,

We waarderen jullie liefde en toewijding voor de club Beerschot en onze ploeg op het veld. Het is fantastisch om te zien hoe jullie onze spelers steunen en ons team aanmoedigen tijdens elke wedstrijd. 

De afgelopen weken en maanden kreeg Beerschot echter verschillende boetes opgelegd wegens het gooien van bier en andere zaken op het veld. Afgelopen weekend in Lier gebeurde dit weer. Beerschot moet zich hierdoor weeral, voor de zevende keer dit seizoen, gaan verantwoorden bij het bondsparket voor zaken die niet langer door de beugel kunnen. (Racisme, bier gooien, etc.)

Laat het heel erg duidelijk zijn: deze communicatie is geen veroordeling van onze fans, maar een duidelijk statement naar de enkelingen die zich misdragen en/of voorwerpen richting andere fans, veld, lijnrechter of tegenstanders gooien. Dit kan niet langer. Niet enkel stoort dit de wedstrijden maar krijgen andere Beerschotfans een koude bierdouche en zorgt dit voor boetes voor de club. 

Daarbovenop laat het bondsparket weten dat bij een volgende inbreuk onmiddellijk wedstrijden achter gesloten deuren zullen geëist worden. Ook liet het bondsparket duidelijk verstaan dat bij een volgend incident de 3 thuismatchen achter gesloten deuren die Beerschot voorwaardelijk kreeg, zullen omgezet worden in een effectieve straf. 

Dit wil de club absoluut vermijden. Onze fans mogen niet gestraft worden door het asociale gedrag van individuen. Daarom ziet de club zich genoodzaakt om bij een volgend incident een extra maatregel toe te voegen: Bij de volgende biergooier, zal er geen drank meer toegelaten zijn in de tribunes. Bovendien zal de biergooier individueel gestraft worden door de club. Dit om te vermijden dat al onze fans, opnieuw, gestraft worden door de acties van enkelingen. 

De club beseft dat het met zo’n drastische maatregel iedereen treft, waaronder ook zichzelf. Daarom roept het zijn fans op om geen bier of andere voorwerpen meer te gooien, maar ook om andere supporters die aanstalten maken om dit te doen, daarop aan te spreken. 

Allemaal samen kunnen wij er voor zorgen dat iedereen kan genieten van ‘onzen Beerschot’ in het stadion. Zonder koude bierdouches, boetes en discriminerende gezangen. 
 

Jupiler Pro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts