A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

ZWAKKE EERSTE HELFT LUIDT NIEUWE NEDERLAAG IN

KV MECHELEN - BEERSCHOT  3 - 2

Ook Achter De Kazerne is Beerschot er niet in geslaagd zijn eerste uitoverwinning van het seizoen bij elkaar te voetballen. Nee, onze Mannekes werden er in de eerste helft door een gretig KV Mechelen in alle linies vastgezet, tactisch uit verband gespeeld en ook op het scorebord overtroefd. Pijnlijk van het kastje naar de muur gestuurd, zeg maar. Het tempo lag veel te laag, de grinta ontbrak, de lichaamstaal was bij momenten veelzeggend. Kortom, vijfenveertig minuten om zo rap mogelijk te vergeten. Na de rust knokte Beerschot zich beter in de wedstrijd, mede doordat de thuisploeg de voet van het gaspedaal haalde en met z'n tienen verder moest na de uitsluiting van Storm. Verder dan een eerreddend doelpunt van Avenatti (eigenlijk een own goal van doelman Coucke) en een late treffer van Sanusi kwamen we echter niet.

Al na tien minuten brak de Beerschot-afweer met één diepe bal en trapte Storm mooi laag binnen. Acht minuten later lag nummer twee al in het mandje toen Shved vanop rechts hoog voor doel zette en Cuypers tussen drie naar elkaar kijkende verdedigers vrij en vrolijk mocht binnenkoppen.  Tijd om zijn aanvallend - maar falend - tactisch plannetje om te gooien, dacht coach Torrente... maar dat loste de problemen niet op. Integendeel zelfs want invallers Rigo en Sebaoui stonden amper tussen de lijnen toen Storm zijn tweede van de middag randje zestien meter in de verste hoek krulde. Match gespeeld.

Met die 3-0-achterstand op het scorebord ontwikkelden onze Mannekes eindelijk toch wat druk. Het leverde zes corners op maar geen uitgespeelde doelkansen want de pogingen van Rigo en Shankland belandden buiten het kader. Vlak voor de rust werd aan de overkant een doelpunt van Vanlerberghe na een VAR-interventie terecht afgekeurd omdat een thuisspeler het zicht van Biebauw belemmerde.

Onze Mannekes moesten uit een ander vaatje tappen in de tweede helft. KV Mechelen kon leven met de voorsprong, morste wat met de kansen en verloor Storm met een terechte rode kaart na een aanslag op het scheenbeen van Sanusi. Avenatti profiteerde vrijwel onmiddellijk van die man-meer-situatie en knalde via de paal en de rug van doelman Coucke de 3-1 binnen. Met de inbreng van Mukuna en Noubissi ging Beerschot daarna nog wel op zoek naar een tweede doelpunt - en mogelijk zelfs een onverhoopt gelijkspel. De thuisverdediging leek aanvankelijk makkelijk overeind te blijven maar kwam toch nog onder druk te staan en had meeval toen een knap afstandsschot van Rigo op de paal strandde. In blessuretijd knalde Sanusi de 3-2-eindstand op het bord. Te laat...

TOESCHOUWERS: 8.137

SCHEIDSRECHTER: Boucaut

DOELPUNTEN: 11' Storm 1-0, 18' Cuypers 2-0, 29' Storm 3-0, 62' Coucke 3-1 (owngoal), 90+3' Sanusi 3-2

KV MECHELEN: Coucke, Bijker (86' Van Drongelen), Walsh, Vanlerberghe, Peyre, Shved (80' Van Hoorenbeeck), Mrabti (86' Van Hecke), Souza, Schoofs, Cuypers (82' Youan), Storm

BEERSCHOT: Biebauw, Halaimia, Radic, Konstantopoulos (28' Rigo), De Smet, Van den Bergh, Sanusi, Holzhauser (64' Noubissi), Shankland, Avenatti (69' Mukuna), Suzuki (28' Sebaoui)

GELE KAARTEN: Holzhauser, Avenatti, Radic

RODE KAARTEN: 60' Storm

Tekst: Danny Geerts