CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

WOLKBREUK VERPEST DE COMPETITIE-OPENER

De openingswedstrijd van het seizoen is voor Beerschot in het water gevallen. Letterlijk en figuurlijk. Bij het begin van de tweede helft gingen de hemelsluizen boven het Kiel iets te fanatiek open en was 'normaal' voetballen niet langer mogelijk. Scheidsrechter Boucaut had geen andere optie dan de match definitief te schorsen. Een beetje een meevaller voor onze Mannekes, die op dat moment met 0-1 in het krijt stonden en in de eerste vijfenveertig minuten bovendien geen overtuigende prestatie hadden neergezet. Nooit in hun ritme kwamen ook.

Trainer Peter Maes dropte met Konstantopoulos, De Smet en Krekovic drie nieuwelingen in zijn startelftal en liet zijn spelers direct druk op de ketel zetten. Na  amper twintig seconden was het wel even slikken en opgelucht ademhalen, toen Van den Buijs een bal slechts rakelings langs eigen doel devieerde. Daarna eisten onze Mannekes het betere van het spel op. Zo kreeg Holzhauser aan de verste paal de eerste echt grote scoringskans maar mikte voorlangs. 

Cercle combineerde best aardig op het middenveld maar die goede bedoelingen liepen vast eens de Kielse zestien in zicht kwam. Echt in de problemen kwam onze verdediging dan ook niet. Even na het halfuur knutselden Krekovic en Holzhauser een gave combinatie in elkaar waarbij het gekrulde schot van onze spelmaker makkelijk door Didillon kon worden geklemd.

Naarmate de tijd wegtikte, groeiden de bezoekers beetje bij beetje beter in de wedstrijd en vonden zij de ruimte op de flanken. Dat Brugs gekantel leverde uiteindelijk een doelpunt op toen Deman een voorzet vanop rechts (al te makkelijk) mocht inkoppen. Eerste bal tussen de palen en direct bingo. Een koude douche. Beerschot was nu even de kluts kwijt, ging aan het broddelen bij de opbouw maar haalde zonder verdere averij de rust. Gelukkig. 

Van 'normaal voetballen' was er na de rust geen sprake meer. Een non-stop wolkbreuk toverde de Olympische grasmat - waar onze groundsman Diederik Stickens zijn hart en ziel had ingestoken - in no time om tot een verzopen akker. De bal stremde in de vele plassen en na 55 minuten nam ref Boucaut dan ook de enige juiste beslissing door de spelers naar de kleedkamer te sturen en af te wachten hoe de toestand zou evolueren. Een klein halfuurtje later, toen het regenen was opgehouden, en na een nieuwe inspectie van het terrein, viel de definitieve beslissing: er wordt niet verder gevoetbald. Een logisch verdict, mede omdat bliksemflitsen het hele gegeven nog extra gevaarlijk maakte.

Onze supporters hadden het tijdens de gedwongen extra pauze niet aan hun hart laten komen en maakten er uiteindelijk een zangfeest van met Beerschot-schlagers uit de oude doos, "Antwerpen" van de Strangers en andere meezingers. Een Kielse Pukkelpop-versie, zeg maar. Lachen en gieren. Heerlijk.

Wanneer het restant van deze wedstrijd zal gespeeld worden, is momenteel nog niet duidelijk. Daar zal de Pro League allicht zo snel mogelijk over vergaderen en beslissen. 

TOESCHOUWERS: 3.800
SCHEIDSRECHTER: Boucaut
DOELPUNTEN: 40' Deman 0-1
BEERSCHOT: Vanhamel, Frans, Konstantopoulos, Van den Buijs, Van den Bergh, Dom, Halaimia, Holzhauser, De Smet, Krekovic, Suzuki
CERCLE BRUGGE: Didillon, Da Silva, Daland, Utkus, Decostere, Denkey, Hotic, Vanhoutte, Miangue (36' Popovic), Deman, Van der Bruggen  
GELE KAARTEN: De Smet, Deman
RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts