A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

WEER GEEN GOAL(S), WEER GEEN PUNTEN

EUPEN - BEERSCHOT  1 - 0

Beerschot is in de Oostkantons tegen zijn dertiende competitienederlaag aangelopen; de zevende met één doelpuntje verschil. En weer was het een totaal onnodig verlies voor onze Mannekes, die in de eerste helft superieur waren, in die periode veertien doelpogingen ondernamen waarvan vijf tussen de palen... maar niet scoorden. Even schrijnend als frustrerend. Want na die missers scoorde Eupen wél na een hoekschop. Een doelpunt dat meteen de winning-goal bleek. Nog maar eens hetzelfde negatieve pechscenario dus voor het team van Javier Torrente. Na de rust bakten beide ploegen er niks meer van.

Ondanks het ontbreken van het geschorste trio Holzhauser-Pietermaat-Van den Bergh was het toch Beerschot dat onmiddellijk het initiatief nam, overtuigend baas was op het middenveld en hoog druk zette. Eupen profiteerde in de allereerste minuut van een slippertje van Radic maar Nuhu trapte over. Daarna was het al Beerschot wat de klok sloeg. Vijf open doelkansen versierden onze Mannekes, vaak na prima voorbereidend werk van het duo Vaca-Caicedo centraal en Dom op de rechterflank, maar geen enkele keer belandde de afwerking tussen de palen. Het oude zeer zeg maar.

Zo mikten Shankland en Vaca over en naast, talmde Suzuki twee keer te lang om af te drukken en was Caicedo's poging evenmin gekadreerd. Verder zagen Dom en Halaimia hun schoten afgeblokt worden door de thuiskeeper of een uitgestrekt been van een verdediger. Onwaarschijnlijk dat het goede voetbal, het overwicht en dat handjevol scoringsmogelijkheden niks tastbaars opleverde. Dat falen in de grote rechthoek, hoeveel punten heeft dat ons eigenlijk al gekost dit seizoen? Om zot van te worden.

En net op het moment dat we ons afvroegen of al die missers ons toch weer niet zuur zouden opbreken, hadden we van jan. Want op een hoekschop van Eupen won Agbadou het kopduel van Radic en knikte hij de bal netjes binnen. 1-0 was meteen de ruststand, terwijl een 1-3-stand een juister beeld was geweest. 

De tweede helft was veel evenwichtiger. Beerschot vond de ruimte tussen de lijnen niet meer terwijl bij Eupen de balcirculatie duidelijk sneller en zuiverder verliep. Dreiging en gevaar kwamen er nu nog enkel via de omschakeling en waren eerder schaars. Bij de thuisploeg mikten Kayembe en Prevljak in het zijnet, aan de overzijde slalomde Shankland door de Eupen-defensie maar schampte zijn schot.

Met het zakken van het tempo vielen ook de amusementswaarde en de kwaliteit van het vertoonde voetbal langs beide kanten schrikbarend terug. Beerschot deed het in die periode veel te stereotiep met hoge ballen voor de pot en miste frisse ideeën in de opbouw. Vaca probeerde het nog wel een paar keren met een individuele actie maar dribbelde zich elke keer opnieuw te pletter op de versterkte thuisverdediging. De wedstrijd doofde uiteindelijk uit als een kaars. Onze Mannekes stonden na 96 minuten dus met lege handen, en kregen dan ook nog het nieuws te verwerken dat Cercle Brugge in Sint-Truiden met z'n tienen de volle pot had meegegraaid. Wat een rotavond.

 

TOESCHOUWERS: 1.500

SCHEIDSRECHTER: Lambrechts

DOELPUNT: 34' Agbadou 1-0

EUPEN: Himmelmann, Beck, Heris, Agbadou, Amat, Ngoy (62' Embalo, 80' Deom), Cools, Kayembe, N'Dri (46' Gnaka), Prevljak (81' Rocha), Nuhu (70' Lambert)

Bank: Abdul Manaf, Rocha, Embalo, Keita, Deom, Lambert, Gnaka

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia (60' Soumaré), Radic, Lemos (75' Sanyang), Bourdin, De Smet, Dom, Caicedo, Vaca; Suzuki, Shankland

Bank: Biebauw; Konstantopoulos, Belhadj, Soumaré, Sanyang, Krekovic, Sebaoui

GELE KAARTEN: Lemos

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

ontdek onze webshop