CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Verslag OH Leuven - Beerschot

Beerschot raast als een sneltrein de tweede periode in

OUD-HEVERLEE LEUVEN – BEERSCHOT  0 – 3

Wat kan voetbal toch heerlijk onvoorspelbaar zijn. Zeven dagen nadat Beerschot in Lommel zwak voor de dag kwam en met 1-0 verloor, zette het vanavond aan Den Dreef een Prestatie (jaja, met hoofdletter P) neer, die de Kielse burger moed geeft. En van meer doet dromen. Holzhauser & co smeerden de eerste periodekampioen in eigen huis een zware (en niet eens overdreven) 0-3-nederlaag aan. Met verzorgd en efficiënt voetbal. En met Rapha Holzhauser in een hoofdrol. De eerste uitzege van het seizoen meteen voor onze Mannekes. Op een perfect moment bovendien. 

Hernan Losada toverde voor deze openingsmatch van de tweede periode een 5-3-2-tactiek uit zijn hoed, met Mboko en Grisez op de flanken, Seigers centraal achteraan, een Holzhauser in zijn ‘normale’ rol op het middenveld, terwijl Noubissi met Vancamp een nieuwe spitsbroeder kreeg. En de pionnetjes stonden goed want Beerschot ontwikkelde onmiddellijk een hoog tempo en trok onder impuls van ‘Spielmacher’ Holzhauser het initiatief naar zich toe.

Noubissi en Maes zorgden voor dreiging maar voor de eerste échte doelkans was het wachten tot minuut 31. Via een vrijschop van Holzhauser, die de bal slechts centimeters voorbij de verste paal schilderde. Geen openingsdoelpunt dus maar het scheelde slechts een haartje.

OHL creëerde geen uitgespeelde mogelijkheden en verscheen enkel na wat flipperkastballen in de buurt van Vanhamel . Maar echt in de problemen kwam een stevig en met veel vertrouwen voetballend Beerschot niet.

Onze Mannekes trokken die goeie lijn ook in de tweede helft door… en kenden al snel succes. Zelfs tot drie keer toe in het vierde kwartier. Want toen Alex Maes vanop rechts met een zwiepbal uitpakte, kopte Holzhauser (weer hij!) aan de tweede paal netjes binnen. Daarna frommelde Marius Noubissi eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt voorbij Henkinet, na een hoekschop van Holzhauser.  En ook Jorn Vancamp deed z’n duit in het zakje, met een simpele intikker op voorzet van Grisez. Nul-drie zowaar. En verdiend!

De wedstrijd lag meteen in een beslissende plooi, want Beerschot bleef ook in het slothalfuur overeind. Met de vingers in de neus zelfs. Het verdedigend blok stond stevig, het middenveld gaf geen krimp, de duelkracht bleef aanwezig en de dreiging over de flanken deed OHL twijfelen en op z’n hoede zijn. Kortom, een collectief ijzersterk werkstuk van onze Mannekes.

Paars-wit met de grootste onderscheiding terug naar de Koekenstad dus. Juichend en dik tevreden. Dat mag. Maar volgende week zaterdag thuis tegen Lokeren graag een passend verlengstuk. Dat moet!

 

TOESCHOUWERS: 5.000

SCHEIDSRECHTER: Boterberg

DOELPUNTEN: 48’ Holzhauser 0-1, 54’ Noubissi 0-2, 60’ Vancamp 0-3

OHL: Henkinet, Tshimanga, Schuermans, Ngawa, Van Hyfte, Henry, Mercier (59’ Perbet), Sowah, Duplus, Kotysch (34’ Gillekens, 59’ Mbombo), Maertens

BEERSCHOT: Vanhamel, Mboko, Prychynenko, Seigers, Bourdin, Grisez, Dom, Holzhauser, Maes (77’ De Keersmaecker), Vancamp (83’ Placca), Noubissi

GELE KAARTEN: Prychynenko, Seigers, Holzhauser

RODE KAARTEN: geen

tekst: Danny Geerts
foto's: Jan Mees