A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: KV Kortrijk - Beerschot

KV KORTRIJK – BEERSCHOT  5 – 5

Kan het nog gekker? Hoogstwaarschijnlijk niet. Een wedstrijd met maar liefst tien doelpunten, eerlijk verdeeld… al viel die Kortrijkse gelijkmaker in de 95ste minuut ons toch nog fameus zwaar op de maag. Hoe dan ook, de liefhebbers van leuk, sensationeel, aantrekkelijk aanvallend voetbal kwamen hier onwaarschijnlijk aan hun trekken. Met dank aan beide ploegen. Beerschot liet op die manier zijn eerste gelijkspel van het seizoen noteren, waardoor het alsnog de leidersplaats uit handen geeft. Maar dat is detailkritiek. Laat ons vandaag vooral onthouden dat “voetbal een feest” is. Zeker als den Beerschot erbij betrokken is.

Dat verdedigen met flanellen benen geen goed idee is, werd ook in het Guldensporenstadion pijnlijk duidelijk. Storende dekkingsfouten, slecht wegwerken en veel te slap in duel gaan in onze afweer zorgden er voor dat Kortrijk na minder dan tien minuten reeds een 2-0-voorsprong in de schoot geworpen kreeg. Hetzelfde slechte scenario als twee weken geleden in de derby op de Bosuil dus. Het was een dure ‘wake up call’ voor Beerschot, dat wel reageerde via een snelle actie over de linkerflank en een schot van Tissoudali tegen de paal. Net geen snelle aansluitingstreffer dus. Jammer.

Onze verdediging bleef het lastig hebben met de snelle balwisselingen van de KVK-aanvallers, vooral op de flanken. Dat had ook Hernan Losada opgemerkt, en hij stuurde aan het halfuur Pierre Bourdin de wei in voor een dolgedraaide Vorogovskiy. En negen minuten later was het uitgerekend onze Franse flankverdediger die een vrije trap van Holzhauser centraal binnenkopte. Een prima wissel noemen ze dat.

Onze Mannekes hadden het evenwicht inmiddels hersteld en zorgden via een beweeglijke Tissoudali en een hoekschop van Rapha nog voor dreiging. Zonder succes evenwel. Toch moesten we nog één keer opgelucht ademhalen bij een poging van Mboyo, wiens puntertje slechts centimeters naast de paal belandde.

In het begin van de tweede helft deed Beerschot het met twee doelpunten in evenveel minuten zelfs nog een tikkeltje beter dan de thuisploeg. Holzhauser scoorde de 2-2 vanop de penaltystip na een overtreding op Tissoudali, en vlak daarna trapte Tissoudali in de rebound paars-wit op voorsprong nadat Rapha de bal tegen de verste paal had geschoten. Wat een sensationele ommekeer alweer.

De Kielse vreugde was echter maar tijdelijk, want even voor het uur kreeg ook de thuisploeg een strafschop na een foutieve tussenkomst van Bourdin. Mboyo deed het vanop elf meter even onverbiddelijk als Holzhauser. KVK trok zich daaraan op, en het was Gueye die optimaal profiteerde toen Vanhamel bij een hoge voorzet te laat kwam en zijn kopbal in doel belandde. Van 2-3 naar 4-3, wat een gekke wedstrijd alweer.

En neen, het was nog niet gedaan. De partij bleef heerlijk over en weer gaan… en het doelpuntenfestival ging onverminderd verder. Bij het ingaan van het slotkwartier werkte Bourdin zijn tweede van de namiddag binnen toen hij het alertst reageerde op een van de deklat terugketsende vrijschop van Holzhauser. Wat een wedstrijd. Wat een onwaarschijnlijk spektakelstuk.

Match gedaan? Nee hoor. Onze Mannekes wachtten immers tot in de slotminuten om de kers op de taart te zetten. Dachten we. En Frédéric Frans was eventjes de patissier van dienst. Hij wriemelde na een zoveelste flankvoorzet en wat geharrewar de bal voor de vijfde keer voorbij Jakubech.

Het venijn zat hem echter in de staart. Want in de vierde van vijf minuten extra tijd glipte Selemani door de niet toeklappende Kielse offsideval om alsnog de 5-5 binnen te knallen. Ongelooflijk.

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Vergoote

DOELPUNTEN: 1‘ Jonckheere 1-0, 8’ Selemani 2-0, 39’ Bourdin 2-1, 49’ Holzhauser 2-2 (strafschop), 50’ Tissoudali 2-3, 57’ Mboyo 3-3 (strafschop), 68’ Gueye 4-3, 74’ Bourdin 4-4, 88’ Frans 4-5, 94’ Selemani 5-5

KV KORTRIJK: Jakubech, Dewaele, Sainsbury, Derijck, Ocansey, Makarenko, De Sart, Jonckheere, Selemani, Gueye (80’ Badamosi, 90’ Van den Bossche), Mboyo

BEERSCHOT: Vanhaemel, Dom, Frans, Van den Bergh, Pietermaat, Sanusi (74’ Noubissi), Vorogovskiy (30’ Bourdin), Coulibaly, Holzhauser, Tissoudali, Suzuki (82’ Halaimia)

GELE KAARTEN: Vorogovskiy, Sanusi, Bourdin, Sainsbury, De Sart