A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG BEERSCHOT-ROESELARE: 2-1

Beerschot heeft vanavond zijn vijfde competitiezege laten inschrijven. Lange tijd zag het er naar uit dat er eindelijk ook eens ruime winstcijfers op het scorebord zouden komen, maar dat lukte uiteindelijk niet. En dat was spijtig, want het balbezit en het veldoverwicht waren ruim in het voordeel van onze Mannekes. Maar uit bijna twee handenvol meer dan redelijke doelkansen werden ‘slechts’  twee doelpunten gescoord. Telkens op aangeven van een ijzersterke Raphael Holzhauser, de man met de fluwelen traptechniek. Een late Roeselaarse aansluitingstreffer zorgde nog efkes voor twijfel maar de partij werd uiteindelijk afgerond met een happy ending.

Trainer Hernan Losada opteerde voor een 3-5-2-opstelling, met Holzhauser centraal achterin, terwijl op de flanken zowel Reda als Vorogovskiy zich avontuurlijker (lees: offensiever) mochten uitleven. Het tactisch plaatje klopte want Beerschot voetbalde vranker, vrijer en met meer lef dan de voorbije weken. Niet met hogeschoolvoetbal, wel met een gezonde agressieve instelling.

Brogno kreeg al snel een eerste goede scoringskans maar mikte huizenhoog over. Aan het kwartier was het wél raak: dieptepass Rapha Holzhauser en de intelligent doorgeschoven Reda Hailaimia prikte mooi binnen. Een perfecte wedstrijdopener.

Roeselare had weinig inbreng in de eerste helft.  Twee keer verschenen de bezoekers schuchter in de buurt van Vanhamel: Naessens met een zwakke kopbal, Andzouana met een schot dat kracht miste. Dan deden onze Mannekes het beter. Want nog voor de rust kopte Fessou Placca de 2-0 binnen na een vrijschop van Holzhauser, waarmee hij de partij eigenlijk al in een definitieve plooi legde.

Na de rust schoof Roeselare zijn pionnen iets meer naar voren en dat leverde Beerschot meer ruimte en maneuvreerruimte op. Kansen ook, maar Marius Noubissi ging iets te individualistisch – en met oogkleppen  - op zoek naar zijn eerste competitietreffer, wat enkel tot gekraakte schoten en afzwaaiers leidde. Alex Maes trapte wel twee keer tussen de palen maar zag zijn pogingen afgeblokt, terwijl Holzhauser een hoekschop ei zo na rechtstreeks in doel krulde. Maar Voet kopte de bal in extremis vanonder de deklat weg.

De Kielse druk bleef aanhouden. Doelpunt nummer drie wou echter niet vallen. Loris Brogno kreeg de grootste kans maar mikte op de paal. Allemaal missers die nog zuur konden opbreken. En dat gebeurde een kwartier voor affluiten toen Jens Naessens vanuit het niets de aansluitingstreffer binnenkopte. Toch nog bibberen dus… Want vanaf dat moment sloeg de schrik toe en bleek nog maar eens hoe broos het vertrouwen is.

Meer averij liep Beerschot gelukkig niet op. Het bleef 2-1. Een verdiende overwinning. Op alle vlakken. Alleen in iets te povere cijfers uitgedrukt.

 

* TOESCHOUWERS: 4.400

* SCHEIDSRECHTER: Denil

* DOELPUNTEN: 15’ Reda 1-0, 43’ Placca 2-0, 76’ Naessens 2-1

* BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Holzhauser, Bourdin, Reda, Dom, Maes (90’ Vancamp), Brogno (75’ Pietermaat), Vorogovskiy, Placca, Noubissi (71’ Saint-Louis)

* ROESELARE: Biebauw, Vervoort, Voet, Vanbelle, Nouri (84’ Nascimento), Carvalho, Zolotic, Andzouana (63’ Godwin), Rommens, Bassani (67’ Oliveira), Naessens

* GELE KAARTEN: Maes, Bassani, Biebauw

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore