CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Verschillende internationals bij Beerschot

Beerschot vaardigt tijdens de interlandbreak drie internationals af. Apostolos Konstantopoulos, Axl Van Himbeeck en Emile Doucouré werden opgeroepen voor hun nationale jeugdselecties. Jeugdspeler Kindo Suma zit in de pre-selectie voor de U16 van de Rode Duivels en ook Ayouba Kosiah werd opgeroepen door Liberia, maar kiest ervoor om in Antwerpen te blijven.

Apostolos Konstantopoulos reist af naar Griekenland voor de selectie van de Griekse Nationale ploeg U21. De Grieken spelen op 12 september een EK-kwalificatie wedstrijd tegen de U21 van Andorra. Hij zal dus de bekerwedstrijd tegen KSC Lokeren niet mee kunnen afwerken.

Middenvelder Axl Van Himbeeck werd dan weer opgeroepen voor de Belgische U19-ploeg door bondscoach Wesley Sonck. De 18-jarige middenvelder zal daar met de selectie 2 oefenduels afwerken tegen Schotland (06/09 – 16u) en Tsjechië (12/09 – 16u). Ook hij zal er dus niet bij zijn in de bekermatch tegen Lokeren.

Emile Doucoure werd dan weer opgeroepen voor de U17 van de Rode Duivels. De 15-jarige doelman werkt met de Belgische nationale ploeg een dubbele oefenmatch af tegen Ierland. (09/09 en 11/09) Jeugdspeler Kindo Suma zit dan weer in de pre-selectie voor de U16 van de Rode Duivels. De definitieve selectie wordt op een later moment bekend gemaakt.

Ayouba Kosiah werd ook opgeroepen voor de nationale ploeg van Liberia. Hij koos er echter voor om in Antwerpen te blijven en de bekerwedstrijd tegen Lokeren af te werken met het team. “Ik ben blij met de selectie voor de nationale ploeg”, zei Kosiah daarover. “Maar het was voor mij belangrijk om bij Beerschot te blijven om zo lang mogelijk de goeie flow te behouden waarin ik nu zit. Afreizen tijdens zo’n interlandbreak, zorgt er toch altijd voor dat je ritme gebroken wordt. Daarom koos ik om deze keer niet in te gaan op de selectie voor de nationale ploeg. Tijdens de volgende interlandperiode sta ik wel open om af te reizen naar Liberia.”

Beerschot wenst al z’n internationals veel succes toe in de komende interlandperiode.