A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERLOREN MAAR TOCH NOG DICHT BIJ EEN GELIJKSPEL

CLUB BRUGGE - BEERSCHOT  3 - 2

Beerschot is er niet in geslaagd om tegen Club Brugge de stunt van vorig seizoen nog eens over te doen. Holzhauser & co voetbalden bij momenten wel best aardig maar een vroege tegengoal, enkele te opzichtige overtredingen in de verdediging en een rode kaart voor Frans op het einde van de eerste helft deden de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van de thuisploeg kantelen. Het elftal van Peter Maes verdient echter een (dikke!) pluim voor de wilskracht, de inzet en de verbetenheid waarmee het in de tweede helft de achterstand alsnog wou ombuigen. Een gelijkspel sleepten we - jammer maar helaas - niet meer uit de brand.

Veel en lang genieten van de volle tribunes en die échte voetbalsfeer in het Jan Breydelstadion was er niet bij voor onze Mannekes want na minder dan vier minuten lag de bal al in het netje: corner Vormer, kopstoot van een hoog boven zijn tegenstander opwippende Balanta en de bal in de verste hoek binnen. Direct één-nul achter dus. Er zijn betere manieren om aan een wedstrijd te beginnen. Zeker tegen de landskampioen.

Beerschot herpakte en organiseerde zich echter onmiddellijk, verdedigde secuur en liet Club niet in z'n ritme komen. In de problemen kwamen we niet. Soumaré en Holzhauser zorgden in de omschakeling zelfs voor dreiging. Zo moest Mignolet twee keer op rij attent zijn. Rond het halfuur speelde de VAR een belangrijke rol in Beerschots nadeel. Eerst kreeg Ricca slechts geel in plaats van logisch rood voor een aanslag op de enkels van Soumaré; even later was er het voordeel van de twijfel voor Lang (buitenspel of niet?) in de opbouw van het tweede Brugse doelpunt. De Ketelaere dribbelde voorbij Vanhamel en schoof laag en proper binnen.

De vrees voor een afstraffing werd plots weer acuut.. tot Joren Dom vanuit het niets, en vanop ruim 25 meter, de bal keihard in de winkelhaak knalde. Wereldgoal, en een zware concurrent voor het Doelpunt van het Jaar van Jan Van den Bergh op Racing Genk vorig seizoen. Beerschot zat meteen weer in de match. In de slotminuut van de eerste helft volgde echter weer een koude douche toen Fré Frans een tweede gele kaart pakte en dus mocht gaan douchen.

Met tien tegen elf werd het in de tweede helft natuurlijk wel heel erg lastig voor Beerschot om nog iets (proberen) te forceren. Bovendien schakelde de thuisploeg een versnelling hoger en ging het freewheelend op zoek naar een ruimere winstmarge. Vormer mikte nog twee keer naast en Vanhamel ging goed plat op een schot van Lang maar op een afstandsschot van debutant Persyn was hij kansloos. Drie-één, een veilige voorsprong voor blauw-zwart. Zo leek het toch...

Beerschot plooide zich echter nog eens dubbel. Zo bleef Holzhauser maar lange millimetervoorzetten trappen en Soumaré de Brugse verdediging onder druk zetten terwijl achteraan alles keurig gesloten bleef. Een kwartier voor tijd devieerde Jan Van den Bergh een vrije trap van Holzhauser opportunistisch voorbij Mignolet voor een tweede aansluitingstreffer. Weer hoop in de Kielse harten dus. Verder dan die meer dan verdienstelijke 3-2 kwamen we echter niet.

TOESCHOUWERS: 25.000

SCHEIDSRECHTER: D'Hondt

DOELPUNTEN: 4' Balanta 1-0, 30' De Ketelaere 2-0, 37' Dom 2-1, 55' Persyn 3-1, 76' Van den Bergh 3-2

CLUB BRUGGE: Mignolet, Mata, Mecheke, Nsoki, Persyn (79' Mitrovic), Ricca (61' Dost, 90' Perez), Balanta, Vormer (90' Rits), Vanaken, De Ketelaere, Lang

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia, Radic, Frans, Van den Bergh, De Smet, Dom, Coulibaly (85' Sanyang), Soumaré (87' Suzuki), Holzhauser, Noubissi (66' Shankland)

GELE KAARTEN: Ricca, Frans, Nsoki, Coulibaly, De Smet, Holzhauser

RODE KAARTEN: 45' Frans (2x geel), 75' Nsoki (2x geel)

Tekst: Danny Geerts