CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

VEEL VOLK, GOEDE SFEER, MAAR GEEN PUNTEN

BEERSCHOT - LOMMEL  0 - 2

De eerste thuiswedstrijd waarop onze supporters weer werden toegelaten is op een sportieve sisser uitgedraaid. En dat was echt onnodig. Onze Mannekes moesten na een heel lichte uitsluiting van Rigo driekwart van de wedstrijd met tien tegen elf voetballen. Iets wat uiteindelijk zuur opbrak. Een slim counterend en efficiënt Lommel scoorde in de slotfase van elke speelhelft. Iets wat Beerschot ondanks veel balbezit en dreiging niet lukte.

Vooruitgestuwd door een enthousiast thuispubliek nam Beerschot een vliegende start, met al direct een goede kopbalkans voor Baeten. Het was alle hens aan dek in de Lommelse afweer, die in die beginfase geen vat kreeg op het vlotte combinatiespel van onze Mannekes maar Verlinden, Baeten en Vaca konden dat overwicht niet in doelpunten omzetten.

De bezoekers speculeerden op de omschakeling en dat deden ze bij momenten snel en vinnig. Echt gevaarlijk waren ze echter niet. Lathouwers moest enkel plat op een schot van Dos Santos
Halfweg de eerste helft moest Beerschot met z'n tienen verder nadat Dante Rigo voor tackle rond de middellijn een rode kaart onder de neus gestoken kreeg. De Kielse motor sputterde even en de match werd iets te pittig, waarbij Lommel-aanvaller Nassim Chadli een negatieve hoofdrol opeiste. Alle commedia del'arte-stukjes liet hij de revue passeren: dreigen met een kopstoot, tegenspelers en supporters met obscene gebaren uitdagen, geniepige overtredingen, schwalbes,... Beschamend was het.

Tot overmaat van ramp profiteerde Lommel nog van dit alles toen Dos Santos op slag van rust centraal voor doel de 0-1 binnenkopte. Onverdiend maar we hadden het wel vlaggen... 

Sanusi en Sebaoui kwamen vroeg in de tweede helft elk dicht bij de gelijkmaker; het schot van onze kapitein werd gestopt door De Busser, terwijl Sebaoui net één crochetje te veel deed en zo de kans de nek omwrong. Ook met tien tegen elf bleef Beerschot Sturm und Drang ontwikkelen en het betere voetbal op de mat brengen, terwijl Lommel listig op de counter speculeerde.

En dat laatste rendeerde want bij een snedige tegenaanval liep Martinez de ganse linkerflank af waarna hij de bal in de verste hoek mikte. Nul-twee, boeken toe. Want daar had een moegestreden Beerschot geen antwoord meer op.

TOESCHOUWERS: 7.000
SCHEIDSRECHTER: Pirard
DOELPUNTEN: 44' Dos Santos 0-1, 82' Martinez 0-2
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux, Meisl (84' Frans), Van den Bergh, Matthys, Rigo, Sanusi, Verlinden (71' Thorisson), Vaca (46' Nzita), Sebaoui, (71' Koshi) Baeten (71' Petkevicius) 
LOMMEL: De Busser, Lemoine, Wuytens, Alves, Henkens (88' Ostrc), Chadli (46' Talvitie), Martinez (88' Mijovic), Belghali, Granell, Vancsa (63' Pierrot), Dos Santos 
GELE KAARTEN: Vancsa, Verlinden, Dos Santos, Chadli, Wuytens, Lemoine
RODE KAARTEN: 23' Rigo

Tekst: Danny Geerts
 

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore