CLUB NIEUWS, JEUGD NIEUWS

U23 verliest in Tongeren

Onze beloften verloren zaterdag met 2-1 in Tongeren. Okyere maakte de enige Kielse treffer van de avond. “Jammer van de uitslag, want we speelden heel erg goed tegen een ploeg die ver boven ons staat in het klassement.”

“We begonnen goed aan de wedstrijd”, vindt hoofdcoach Cederique Tulleners. “We zetten meteen hoge druk en creërden eigenlijk de beste kansen. Thomas Muyldermans kwam op een gegeven moment alleen voor doel, maar hij kon niet afdrukken. Ook Chedi Afifeh liet zich positief zien met een afstandsschot. Tongeren kwam er gewoon niet aan te pas.”

“In minuut 25 kregen we een beetje het deksel op de neus, want met hun eerste tegenaanval kon Tongeren scoren. Na een lastige vijf minuten herpakten we ons goed en probeerden we op hetzelfde elan verder te gaan van de start. Maar dat goaltje viel dan net niet.”

“Het is vooral op individuele kwaliteit dat Tongeren het verschil maakte. Eén van hun aanvallers deed ons veel pijn in de omschakeling met zijn snelheid. Tien minuten voor tijd kregen we zo het deksel op de neus. De aansluitingstreffer van Okyere kwam net te laat om nog iets te forceren.”

“En dat is jammer, want we speelden heel erg goed tegen een ploeg die toch ver boven ons staat in het klassement. (Tongeren staat in de top 5, red). Ik ben ontgoocheld voor mijn jongens dat we geen punten hebben gepakt. Want ze hadden echt meer verdiend”, besluit Tulleners.
 

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore