CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

STAGEDAGBOEK: DAG 1

De eerste stagedag zit erop voor onze Mannekes. Na een licht ontbijt reisden onze Beren af naar het zonnige Campoamor. Een dorpje niet ver buiten Alicante in Spanje. De reis verliep zonder (grote) problemen en 37 spelers en stafleden kwamen veilig aan op Spaanse bodem. Daar zullen zij tot en met zondag de basis leggen voor het tweede deel van de competitie na de winterstop.

De dag begon met een domper. Drie personen die mee op de vlieger richting Spanje moesten, kregen een positief COVID-resultaat terug. Zij keerden meteen huiswaarts waar ze in quarantaine zullen gaan. De rest van onze Beren kon na de negatieve COVID-test aanschuiven aan het ontbijt. Daarna was het meteen de bus op richting de luchthaven in Deurne.

Daar konden de spelers zonder problemen inchecken, toen het de beurt was aan de staff, liep de baggagemachine in Deurne echter even spaak. Door een defect moesten de koffers handmatig naar het vliegtuig gedragen worden, even lastig als er een goeie honderdvijftig koffers mee moeten richting Spanje. Gelukkig was het grondpersoneel bij de pinken en leverde dat euvel geen vertraging op.

De vlucht zelf dan verliep vlot. Op een dikke twee uur stonden onze Beren in Alicante. Genoeg tijd dus voor onze spelers om een boek open te slagen of te genieten van een video. Joren Dom had opnieuw zijn geliefde boek over Napoleon vanonder het stof gehaald, Tom Pietermaat vulde de tijd met een Youtubevideo over de geschiedenis van Egypte. Een bank naar voor dan was het voetbal wat de klok sloeg bij Stipé Radic. De verdediger bekeek op zijn smartphone nog wedstrijden van de afgelopen weken. Terwijl zijn Kroatische buurman, Leon Krekovic, genoot van een aflevering van de serie Gotham.

Eenmaal op Spaans grondgebied was het even kort genieten van de zon voordat er opnieuw een stevige busreis van een uurtje op het programma stond van het vliegveld van Alicante richting het stagecomplex in Campoamor. De dag werd afgesloten met een kort diner en dan vroeg richting bed om de dag morgen fris en monter te beginnen!