CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

SL16 - Beerschot: IEDER EEN SPEELHELFT BAAS, IEDER EEN PUNTJE

STANDARD SL16 - BEERSCHOT  2 - 2

Geen tweede overwinning op rij voor Beerschot, dat zich in een desolaat Sclessin en na een wedstrijd met twee gezichten met een gelijkspel moest tevreden stellen. In een lastige eerste helft liet paars-wit zich al te makkelijk aftroeven en mocht het blij zijn dat het aan de rust "maar" 1-0 stond, nadat de thuisploeg vier dotten van kansen de nek had omgewrongen. Na de rust sloeg de Kielse motor eindelijk aan, volgde al snel de gelijkmaker maar vergaten Verlinden en Rigo de wedstrijd te beslissen. In de slotfase scoorden beide teams nog één keer. Twee-twee dus, een vlees-noch-vis-resultaat.

Onze Mannekes begonnen te laks en ongeconcentreerd aan de wedstrijd en werden daar na amper 45 seconden al ei zo na voor afgestraft. Onze linkerflank werd te makkelijk in de wind gezet maar Berberi trapte de opgelegde kans over. Oef! Het was het jonge Standard dat het initiatief opeiste en een pak gevaarlijker was. Ook de tweede grote mogelijkheid was voor de thuisploeg: een open kopkans voor Kuavita. Centimeters naast. Opnieuw een zucht van opluchting.

Beerschot kreeg tempo noch lijn in de aties. Meer dan een schot(je) van Vaca en een fraaie draaibal naar de verste hoek van Koshi (knap gered door Poitoux) viel er niet te noteren. Het was en bleef Standard dat voor dreiging en gevaar zorgde... en de Kielse defensie bij momenten op snelheid aftroefde en helemaal uit verband speelde. Zo moesten zowel Meisl als Vanhamel nog gepast tussenkomen om de Luikse jonkies van de openingsgoal te houden.

Dat onvermijdelijke doelpunt viel uiteindelijk toch vijf minuten voor de rust. Het was Kuavita die - volledig vrijstaand tussen drie van onze verdedigers - een voorzet vanop rechts netjes binnenkopte. Eén-nul, verdiend. Koshi kreeg in de ultieme slotfse van de eerste helft nog een unieke kans op de gelijkmaker maar knalde vanop tien meter veel te impulsief... en dus hoog over.

In de tweede helft was het Beerschot dat een blitzstart nam met een knap driehoekje Vaca-Verlinden-Seydoux, door laatstgenoemde met een mooie schuiver afgerond. De Oostenrijkse donderspeech waarmee Andreas Wieland tijdens de rust in de bezoekerskleedkamer had uitgepakt, werkte. Zo knalde Van den Bergh even later van buiten de grote rechthoek op de deklat. Onze Mannekes gingen ook duidelijk beter voetballen: het tempo werd opgekrikt en het balletje ging lekker rond.

Verlinden en Rigo kregen de beste mogelijkheden voor de 1-2 maar talmden te lang of zagen hun schot naast vliegen. In de laatste tien minuten kantelde de wedstrijd nog twee keer. Eerst trapte El Fanis vanop de stip de thuisploeg weer op voorsprong, maar het Kielse antwoord volgde kort daarop toen Alhassan een hoge voorzet mooi binnenkopte en op die manier nog een gelijkspelletje uit de brand sleepte.

TOESCHOUWERS: 600
SCHEIDSRECHTER: Debeuckelere
DOELPUNTEN: 41' Kaivita 1-0, 46' Seydoux 1-1, 83' El Fanis 2-1 (strafschop), 87' Alhassan 2-2
STANDARD SL16: Poitoux, Rizzo, Banse, Diallo, Kuavita, Paulo da Silva (86' Behti), Berberi (64' Gülük), Duplus, Brrou, Mayanga (78' El Fanis), Ghaldi (64' Mawete Kinsiona)
BEERSCHOT: Vanhamel, Seydoux (82' Weymans), Van den Bergh, Meisl, Matthys, Koshi (65' Alhassan), Nzita (59' Rigo), Sanusi, Verlinden (82' La Morte), Vaca, Baeten (65' Sebaoui)
GELE KAARTEN: Baeten, Diallo, Duplus, Seydoux, Mayanga, Mawete