CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

SANUSI DIRIGEERT, BAETEN SCOORT

CLUB BRUGGE NXT - BEERSCHOT   1 - 2

Met twee doelpunten van Thibo Baeten en een foutloze individuele prestatie van Ryan Sanusi heeft Beerschot zijn tweede competitiezege behaald... en maakt het op die manier een mooi sprongetje voorwaarts in het klassement. Met uitzondering van het vierde kwartier en de slotfase toonden onze Mannekes zich met voorsprong de beteren van het jonge Club Brugge. Met twee echte spitsengoals vertaalde Thibo Baeten het overwicht op het scorebord voor een hardbevochten maar verdiende overwinning.

Beerschot etaleerde een rustig meesterschap in de eerste helft met quasi constant veldoverwicht, overdonderend balbezit, goede combinaties, best wat dreiging en ook enkele kansen. Bij de afwerking liep het echter spaak. Ofwel belandden de pogingen van een beweeglijke Baeten en goed switchende Verlinden en een bij momenten goed infiltrerende Rigo naast en over; ofwel ranselde Lammens de schoten uit zijn doel.

Club  NXT kwam amper in het stuk voor. Het beet zich elke keer opnieuw stuk op een secure Kielse verdediging. Onze debuterende doelman Bill Lathouwers werd slechts twee keer gesolliciteerd, en dat loste hij prima op. Eerst met een vuistafweer, daarna met prima voetenwerk.

Op slag van rust werd Beerschot beloond voor zijn overwicht. Het was Thibo Baeten die een voorzet van Seydoux netjes in de verste hoek binnenkopte. Verdiender kon die 0-1-voorsprong aan de rust niet zijn.

Club NXT schoot in de tweede helft veel gretiger uit de startblokken met direct twee dotten van kansen op de gelijkmaker. Maar Mertens trapte onbegrijpelijk naast van in de kleine backlijn terwijl Engels een penalty tegen de buitenkant van de paal mikte. Daar kwamen we goed weg.

Langzaam maar zeker namen onze Mannekes het initiatief weer over, vooral onder impuls van een klaarkijkende en lichtvoetige Ryan Sanusi, die heerste op het middenveld en uitpakte met het betere zolenwerk. Liet Verlinden nog een goede kans liggen na een mooie kapbeweging, dan deed Thibo Baeten het beter: effe uitkappen en de bal netjes in de rechterhoek plaatsen. 0-2

Toch kwam Beerschot in de slotfase nog bijna in de problemen. Toen Perez na een carambole de aansluitingstreffer scoorde gingen achteraan enkele Kielse knieën aan het bibberen... maar weer was het een soevereine Sanusi die de kalmte bewaarde en zo de voorsprong over de tijd bracht.

TOESCHOUWERS: 1.250
SCHEIDSRECHTER: Stevens
DOELPUNTEN: 40' Baeten 0-1, 65' Baeten 0-2, 78' Perez 1-2
CLUB BRUGGE NXT: Lammens, Sabbe, Spileers, Ordonez, Otasowie (68' Seys), Engels, Mertens (62' Perez), Vermant (77' Homma), Mbamba, Audoor (46' Cuevas), Sandra (46' Talbi)
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux, Meisl, Alhassan (82' KJoshi), Matthys, Weymans (82' Nzita),, Rigo (78' Frans), Sanusi, Verlinden, Vaca (60' Sebaoui), Baeten
GELE KAARTEN: Otasowie, Audoor, Sandra, Matthys, Sanusi, Rigo, Koshi
RODE KAARTEN: 86' Perez

Tekst: Danny Geerts