A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Samenwerking America de Cali

Op de info- en overlegavond had bestuurder Jan Van Winckel een primeurtje voor onze supporters. Beerschot gaat samenwerken met de Colombiaanse kampioen América de Cali. En met Daniel Cruuuuuuuuzzz!

Het bestuur gaf dinsdagavond een stand van zaken bij de uitbouw en de ambities van de club. Jan Van Winckel, ook lid van onze technische commissie,  liet de supporters weten dat Beerschot een samenwerking is opgestart met de Colombiaanse traditieclub América de Cali. “De binding met Beerschotlegendes is belangrijk. Onze coach is een waardevolle ex-speler, nu gaan we ook Daniel Cruz weer dichterbij halen. Hij is met het voorstel afgekomen om samen te werken met de grote Colombiaanse club América de Cali. We willen weer wat Zuid-Amerikaanse flair op het Kiel en door deze samenwerking wordt dat haalbaar.“

Daniel Cruz speelde 7 jaar voor Beerschot en was een van de publiekslievelingen. De Colombiaan won in 2005 de beker en komt nog steeds regelmatig naar het Kiel. Is Beerschot zijn club in Europa, in Colombia speelde Cruz voor América de Cali.

Net als Beerschot is América de Cali een levendige club met traditie en een verhaal. In de jaren ’80 en ’90 werden ze maar liefst 8 keer kampioen. Daarna brak een periode van sportief en financieel verval aan. In 2016 werd de remonte ingezet. Met nieuwe eigenaars en en sponsors keerde ‘La pasion de un pueblo’ terug naar de hoogste afdeling.

Vorig weekend was historisch. Spelers en supporters vierden de eerste titel in 23 jaar. América de Cali is weer een Colombiaanse grootheid en werkt vanaf nu samen met een Belgische grootheid…

Technisch coördinator Sander Van Praet ziet veel mogelijkheden binnen de samenwerking. “Via het netwerk van Cruz en América de Cali hebben we nu weer een voet in de Zuid-Amerikaanse voetbalmarkt. Talenten van ginder moeten weer hun weg vinden naar Beerschot. Maar het gaat verder dan dat. Vertegenwoordigers van Beerschot en de Colombiaanse kampioen zullen elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen.”

Ook Hernan Losada kan de overeenkomst allen maar toejuichen. “Het is belangrijk dat we ons scoutingnetwerk uitbreiden. In Zuid-Amerika zit veel talent en techniek. Ik ben ook blij dat we de band aanhalen met Daniel Cruz. Hij heeft me destijds opgevangen en geholpen toen ik als jonge Argentijn bij Beerschot belandde.”