CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

Rune Gaudaen is de nieuwe esporter van Beerschot

Beerschot heeft een nieuwe esporter. Rune Gaudaen zal in 2021-2022 onze Mannekes vertegenwoordigen in de epro league. De 18-jarige student bedrijfsmanagement speelde vorig seizoen al bij het profclubs team van Beerschot en wordt nu dus de vaste esporter.

“Met Rune zetten we duidelijk weer een stap vooruit op vlak van esports”, vertelt Esports teamleader Arne Miechielssens. “Hoewel hij maar sinds 2018 actief is in de esports-scene, kon hij al enkele mooie resultaten neerzetten. Vorig jaar haalde hij de internationale qualifiers en op basis daarvan werd hij de 11e Belg in de rangschikking van FIFA21. Hij zit ook bij de laatste twintig van de RBFA Esports Academy. Dat getuigt van zijn ambitie.”

“Ook in de weekend-league haalde ik al mooie resultaten”, vult Gaudaen zelf aan. “Ik ben vorig seizoen een aantal keer in de top 200 van de wereld geëindigd in de weekend league op fut.”

“We zijn verheugd dat onze esports teamleader Arne opnieuw het voortouw neemt in de uitbouw van onze esports”, zegt Finn Van Der Kaa, hoofd marketing van Beerschot. “Na intern overleg namen we afscheid van Jari. Hij heeft een mooi seizoen gespeeld voor de club en zal voor altijd in de geschiedenisboeken staan als onze eerste esporter ooit. We kiezen voor Rune omdat hij een ander profiel heeft dan Jari. We zijn er dan ook van overtuigd dat Rune Beerschot esports naar een hoger niveau zal tillen.”

De 18-jarige student heeft onder andere ook al heel wat ervaring met streamen op platformen zoals twitch. “En dat is voor ons heel erg belangrijk als club”, vindt Social Media Manager Luther Rommens. “We willen met Rune erg gaan inzetten op content. Er zijn sinds vorig seizoen aparte kanalen op Twitter, Instagram en Twitch voor onze esports. En ook op ons Youtubekanaal zullen we extra gaan inzetten op esports.”

“Daarvoor is de combinatie esports en studeren uitermate geschikt”, beseft ook Gaudaen. “Dat zorgt ervoor dat ik veel vrije dagen heb. Het doel is om toch één maal per week zelf te streamen en dan ook de weekend league steeds live uit te zenden.”