A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Reacties na KAA Gent - Beerschot

Beerschot boog zondag een 2-0 achterstand tegen KAA Gent alsnog om in een 2-2 gelijkspel. Dankzij mooie doelpunten van Abdoulie ‘Bamba’ Sanyang en Marius Noubissi pakten onze Mannekes hun eerste punt van het seizoen. Tot groot jolijt van Noubissi zelf. “Ik ben enorm fier op het team!”

Na een moeizame eerste helft en een moeilijk begin van de tweede, na slechts twee minuten in die tweede maakte ex-Beerschotter Tissoudali er 2-0 van met een prachtig doelpunt (zoals we hem dat in mauve-witte kleuren vaker hebben zien doen), knokten onze Beren zich nog terug naar een 2-2 gelijkspel. “Ik vind dat we meer dan verdiend een punt pakken”, meent onze captain Mike Vanhamel. “Bolat had voor de goals ook al twee goede saves in huis, op schoten van Rapha en Coulibaly. We hebben gewoon goed gebruikt gemaakt van de ruimtes.”

Eén van de spelers die die ruimtes optimaal benutte, was Marius Noubissi. Onze leeuw uit Kameroen kwam in de 70e minuut Suzuki vervangen en wist zeven minuten later de gelijkmaker te scoren. “Ik ben zeer tevreden om terug te zijn”, vertelt onze nummer negen. “Ik viel in bij een ploeg die een geweldige mentaliteit toonde om zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. Ik ben heel fier op mijn team!”

“Vorig seizoen had ik te kampen met verschillende blessures”, gaat Noubissi verder. “Ik ben altijd hard blijven werken en rustig gebleven. Ik wil de medische staf graag bedanken om mij terug op dit niveau te brengen en zal week na week verder blijven groeien. Stap voor stap minuten maken en opnieuw belangrijk worden is het doel.”

Ook zijn doelman is blij dat Noubissi er weer bij is. “Marius is voor ons een belangrijke speler”, vertelt Vanhamel. “Niet enkel omwille van zijn scorend vermogen, maar ook in het spel. Je ziet hoe hij weegt op een verdediging, duels wint en de bal kan bijhouden. Maar ieders prestatie in de tweede helft doet veel goeds verhopen. Dat gevoel moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Union!”

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts