A-KERN NIEUWS

Reacties na Beerschot - Cercle Brugge

Beerschot verloor dinsdag haar eerste match van het seizoen, 0-1 thuis tegen Cercle Brugge. Een wedstrijd die door de hevige regenval verdeeld werd over twee dagen en drie helften. Joren Dom en Mike Vanhamel blikken terug op een bewogen openingswedstrijd. “We hebben alles gegeven, maar het heeft niet gemogen.” 

Zaterdagavond zette scheidsrechter Alexandre Boucaut de wedstrijd in de 55e minuut stil, omdat ons veld door de aanhoudende regen onbespeelbaar was geworden. Onze Mannekes kregen dinsdag nog 35 minuten de tijd om de 0-1 voorsprong van Cercle alsnog ongedaan te maken en de scheve situatie recht te zetten. “We hebben alles gegeven, ik denk dat dat wel duidelijk was”, vertelt Joren Dom. “Uiteindelijk komen we toch net te kort, ondanks dat we een paar goede kansen hebben gehad. We hebben er 35 minuten alles aan gedaan, maar het heeft niet gemogen.” 

“Qua intensiteit en beleving was dit een speciale avond, omdat je weet dat je maar 35 minuten moet spelen en dus vol gas kan geven”, gaat Mike Vanhamel voort. “Ik denk dat we heel veel aanvallende fases gehad hebben en dan is het spijtig dat we dat goaltje niet maken.” De grootste kans was nog voor Joren Dom zelf, die een afvallende bal vol op de slof nam, maar zijn schot millimeters naast zag gaan. “Ik raak hem goed”, herinnert Joren zich de fase. “Maar in een fractie van een seconde zie je dat die bal naast gaat. Jammer, want ik denk dat we een extra boost krijgen als die bal binnen vliegt en wie weet gaan we er dan nog over.” 

Volgende week staat een moeilijk verplaatsing naar Gent op het programma, dat zelf zijn eerste wedstrijd verloor op STVV (2-1). “We moeten gewoon hard blijven werken”, blikt Mike Vanhamel vooruit. “We moeten niet al onze principes overboord gooien na één wedstrijd, maar gewoon blijven voortbouwen op wat goed was en wat we goed willen zien.” Joren Dom sluit zich daarbij aan. “Die intensiteit en passie van vandaag, moeten we sowieso meenemen naar zondag. Het wordt een lastige wedstrijd, maar vorig jaar hebben we laten zien dat we tegen de grote ploegen ook punten kunnen halen. Ik blijf dus positief.” 
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts