CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Reacties Beerschot - Union SG: "Dit moeten we rechtzetten"

Beerschot verloor gisteren zijn tweede thuiswedstrijd op rij. Union was op het Kiel te sterk en won met 0-3. Een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten voor Fré Frans en coach Peter Maes. “We moeten dit de komende weken rechtzetten.” 

Onze Mannekes zochten tegen Union naar hun eerste driepunter van het seizoen, maar de kampioen uit 1B vorig jaar bleek in het eigen Olympisch Stadion te sterk. “Ik denk dat we wel van een gemiste start mogen spreken”, meent Fré Frans. “Als je weet dat je begint me twee thuiswedstrijden, moet het beter. Maar goed, we moeten verder en er alles aan doen om dat de komende weken goed te maken. Het wordt niet gemakkelijk. We hebben een moeilijk programma, maar we hebben vorige week laten zien dat moeilijk ook gaat. En het zal ook moeten.” 

Ook coach Peter Maes beseft dat het beter kan en steekt de hand in eigen boezem. “Ik heb vandaag gefaald”, vertelt onze coach. “Want ik heb niet de hand van de coach gezien. Ik kijk in de eerste plaats naar mezelf. Ons team stond er niet. We creëren zelf te weinig en gaven op de counter heel veel ruimtes weg.” 

“Ik begrijp de reactie van onze supporters ook”, gaat Maes verder. “Het is aan ons om ze aan onze kant te krijgen en niet andersom. We moeten hier samen door en gaan onze supporters nog heel hard nodig hebben.”