JEUGD NIEUWS, CLUB NIEUWS

Positieve energie en vernieuwing binnen de jeugdopleiding

Jeugdopleiding 2020-2021

Zoals vermeld in eerdere communicaties wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding en professionalisering van onze jeugdwerking.  Dit alles met als enige doel om van onze spelers completere voetballers te maken.  De voorbije weken werden er opnieuw enkele nieuwe gezichten aangetrokken.  Sterke profielen waarvan we 100% overtuigd zijn dat ze voor een meerwaarde gaan zorgen binnen ons opleidingsproces.  We laten jullie alvast kennismaken met een aantal onder hen.

Coördinatoren

Zo verwelkomen we Peter Ringoet die de overstap maakt van Sporting Lokeren.  Peter wordt de nieuwe coördinator U13-U16 elite.  Hij  behaalde op 23 jarige leeftijd zijn UEFA A diploma en werkte zich stelselmatig op van trainer tot hoofd opleidingen van Lokeren.  Peter wordt door zijn trainers en medewerkers geprezen om zijn kennis, inzet en enthousiasme.  Onder zijn deskundige leiding werd de jeugdopleiding van Sporting Lokeren één van de betere in België.

“Het faillissement van Lokeren heeft een onvoorzien einde gemaakt aan mijn werk. Maar Ik ben vooral blij en ook fier dat er een nieuwe uitdaging voor mijn deur staat. Respect, drive en doorzettingsvermogen zijn mijn handelsmerk. Ik mag me nu nog geen rat noemen maar ik ga deze titel proberen verdienen.”

Ook verwelkomen we Tim Scheers. Tim is leraar lichamelijke opvoeding, beschikt over een UEFA B diploma en is al enkele jaren actief in het jeugd en volwassenvoetbal. Tim komt over van Londerzeel SK,  hij wordt sportief coördinator van de elite U10-U12.

“Het ondersteunen van jeugdtrainers en hen helpen waar nodig is belangrijk in de ontwikkeling van onze jeugdspelers. We willen een duidelijke lijn brengen doorheen heel onze opleiding en daar moeten we dan ten volle op inzetten.”

Trainers

Peter Torfs, Serge Maerten en Rachid Gharmoui zijn drie nieuwe teamcoaches. Peter komt over van KV Mechelen en zal komend seizoen elite U15 trainer worden op Beerschot. Serge maakt dan weer de overstap van Sporting Lokeren en zal aan de slag gaan bij de elite U10. Rachid was vorig seizoen coördinator van Woluwe Zaventem, een club die bekend staat om zijn enorm goede jeugdwerking. Rachid zal de U11 elite van Beerschot trainen.

Ook bij onze provinciale en regionale ploegen werd niet stilgezeten.  Onder de deskundige leiding van oa Andre Sadzo en Walter Vervecken is men erin geslaagd om een aantal nieuwe, enthousiaste coaches aan te trekken die de spelers elk op hun niveau gaan laten genieten van elke training en wedstrijd in het shirt van Beerschot.

Frank Magerman en Tosin Dosunmu zijn 2 ex-profs met de nodige ervaring en kennis van het jeugdvoetbal.

Frank Magerman zal mee de trainingen leiden van onze Elite U15 en U16. Tevens zal hij ook aan de slag gaan als linietrainer van onze middenvelders. De ex-speler van KV Oostende, SK Beveren en Beerschot komt over van K. Berchem Sport, waar hij vorig seizoen hoofdcoach was.

Tosin Dosunmu gaat aan de slag als linietrainer van onze aanvallers U15-U21.  Met zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau en een neus voor doelpunten gaat hij onze toekomstige topschutters met raad en daad bijstaan.  Zijn gekende glimlach en positivisme gaan ongetwijfeld mee zorgen voor een vrolijke noot op onze jeugdvelden.

Keeperstrainers

De club investeert ook in zijn jonge doelmannen. Er zullen meer trainingsmomenten worden ingepland, specifiek en binnen het team.  Ook voor onze jongste doelmannen voorzien we een extra trainingsmoment.  Met Tome Pacovski en Sam Vermeylen werden er twee ex-profs toegevoegd aan onze staf doelmannentrainers.

Tome heeft een verleden als doelman bij onze club en was net voor de corona-stop al een aantal weken aan de slag als KT bij de U18 en beloften.  Tome beschikt over de nodige diploma’s en zijn professionaliteit sloeg vrij snel over op onze jonge doelmannen.

Sam Vermeylen zette bij Beerschot de eerste stappen in het profvoetbal.  Na zijn periode op het Kiel ging Sam voor Waasland-Beveren spelen. Bij de waaslanders had hij 60 selecties voor het eerste elftal achter zijn naam.  Sam is tevens ook leraar lichamelijke opvoeding bij de topsport school in Wilrijk.  Ook nieuw zijn Glenn de Jonghe en Robin Pauwels. Glenn komt over van Waasland-Beveren, waar hij de afgelopen seizoenen actief was. Robin was net zoals Tome al voor de corona-stop een aantal weken aan de slag als KT bij onze opleiding.

Physcialcoaches

Onder leiding van Björn Stilten zijn we ook bezig om de laatste hand te leggen aan een overeenkomst met een extra physical coach. Tevens is onze club nog in gesprek met een nieuwe LTAD-Coach om dit departement te versterken bij de allerjongsten.

Lopende zaken

Ook zijn we in ver gevorderde gesprekken met een nieuwe cross-coach U13-U14 /liniecoach voor de verdedigers en een video-analist voor onze jeugd. We hopen deze twee posten komende week af te ronden en aan u voor te stellen.

Het aantrekken van deze nieuwe mensen en het behouden van een groot aantal coaches die reeds aan de slag waren bij Beerschot gebeuren beiden binnen een goed omlijnd budget. 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

ontdek onze webshop