A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

PIJNLIJKE NEDERLAAG

Beerschot is er niet in geslaagd om een verlengstuk te breien aan de mooie 3-1-overwinning van vorige zaterdag tegen OHL. Onze Mannekes gingen vanavond vrij roemloos onderuit in de zespunten-degradatiematch tegen het Seraing van absolute uitblinker Mikautadze, waardoor de achterstand op de voorlaatste in het klassement weer tien punten bedraagt. Met uitzondering van de eerste twintig minuten ontbraken de geestdrift, de winnaarsmentaliteit en toch ook weer de kwaliteit die je in een dergelijke "alles-of-niks"-wedstrijd toch zou mogen verwachten. Onbegrijpelijk eigenlijk. Hoe dan ook, door deze nederlaag wordt de "operatie redding" weer een extra pak moeilijker.

Beerschot zette van minuut één hoog druk, toonde zich baas op het middenveld en duwde de thuisploeg zo in verdediging. Het leverde twee goede scoringsmogelijkheden op: een kopbal van Bourdin na hoekschop van Holzhauser en een vluchtschot van Holzhauser na een fraaie aflegger van Avenatti. Het Kielse overwicht duurde een goede twintig minuten waarna Seraing eerst het evenwicht herstelde, daarna langzaam maar zeker baas werd.

Het was voornamelijk Mikautadze die, insnijdend vanaf de rechterflank, de Beerschotverdediging verdediging en doelman Biebauw begon te testen. Onze keeper ging eerst nog goed plat op een laag schot maar haalde vijf minuten voor de rust Bernier onderuit toen die van iedereen vrije doorgang kreeg. Amateuristisch verdedigd. Ref Van Driessche legde de bal op de stip en Mikautadze trapte door het midden raak. Al te simpel weggegeven. Nog maar eens.

De mentaliteit, het enthousiasme en het vertrouwen sijpelden na die tegengoal helemaal uit het team. Beerschot kreeg de vlam niet meer in de pijp, de opbouw verliep overhaast en slordig en verder dan twee afzwaaiers van Suzuki kwamen we niet meer. Want Dietsch had geen enkele moeite met de hoge voorzetten van Dom. Met een 1-0-achterstand de rust in.

In zijn zoektocht naar meer aanvallende "power" stuurde coach Lucho Torrente Shankland in de loopgraven. En dat bleek al direct een prima zet want onze Schotse spits trapte na een hoekschop de bal via de rechterpaal binnen voor de gelijkmaker. De Kielse vreugde was maar van korte duur. Aan de overzijde zette Mikautadze (een voorlijn op zich!) met enkele heup- en passeerbewegingen Lemos en de rest van onze verdediging in de wind, waarna Maziz de rebound hoog binnen knalde.  

Dat bleek een zware uppercut want in de tien daaropvolgende minuten versierde Seraing drie loepzuivere kansen, waarvan Biebauw er één knap redde en de twee andere hoog over belandden. Mikautadze bleef de Kielse kwelduivel. Halfweg de tweede helft liep hij er de ganse verdediging nog eens af, dribbelde Biebauw en schoof de bal binnen. Een klassegoal die echter werd afgekeurd wegens buitenspel.

Beerschot ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker - en mogelijk meer - maar die zat er eigenlijk nooit in. Deze match "van de laatste kans" eindigde dus in teleurstelling, ontgoocheling en frustratie. Een pijnlijke vaststelling. De zoveelste van het seizoen...

 

TOESCHOUWERS: 0

 

SCHEUDSRECHTER: Van Driessche

 

DOELPUNTEN: 40' Mikautadze 1-0 (strafschop), 49' Shankland 1-1, 56' Maziz 2-1

 

SERAING: Dietsch, Opare (57' Boulenger), Nadrani, Wague, Poaty (76'Spago), Dabila, Cachbach  (76' Lahssaini), Bernier, Maziz, Kilota, Mikautadze

BEERSCHOT: Biebauw, Dom (66' Halaimia), Radic, Lemos, Bourdin (46' Shankland), De Met, Pietermaat, Sanusi, Holzhauser (77' Rigo), Avenatti, Suzuki (55' Noubissi)

 

GELE KAARTEN: Biebauw, Dietsch, Mikautadze

 

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts