CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

OVERTUIGEND OVER DE GANSE LIJN

BEERSCHOT - DEINZE  2 - 0

Beerschot heeft in een sfeervol en lekker gevuld Olympisch Stadion zijn derde overwinning op rij behaald. Na Virton in de competitie en Knokke in de Croky Cup ging nu Deinze voor de bijl. De twee-nul-eindstand mocht en had veel ruimer kunnen uitvallen want na een moeiijk begin denderden onze Mannekes overtuigend over de bezoekers. Met leuk combinatievoetbal, veel dreiging en een handjevol kansen. Alleen Baeten (zijn zesde treffer in acht wedstrijden!) en Thorisson troffen raak. De paal, de deklat en doelman Miras verijdelden een grotere winstscore.

Het was Deinze dat in het eerste kwartier vrank en vrij het initiatief opeiste en vooral via de flanken en het duo Dansoko-De Belder voor dreiging zorgde. Hun schoten belandden echter voorlangs en over. Langzaam maar zeker groeide ook Beerschot beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk was het allemaal niet. Daarvoor verliep de opbouw te traag en was er te veel afval in de combinaties over de flanken.

Halfweg de eerste helft scoorde Thorisson na een diepe bal door het hart van de Deinze-defensie maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Terecht trouwens want onze IJslandse spits stond een half metertje voorbij de laatste bezoekende verdediger.

Deinze bleef gretig voetballen, schakelde snel en De Belder kwam het dichtst bij een doelpunt maar trapte op Lathouwers waarna Van Landschoot de rebound voorlangs mikte. Uiteindelijk waren het onze Mannekes die met een voorsprong de rust ingangen. Thibo Baeten - wie anders? - trapte een penalty binnen nadat Verlinden door Fraser onderuit werd geduwd en ref Willems de bal op de stip had gelegd.

Vijf minuten na de rust stond het 2-0 en lag de partij in een beslissende plooi. Baeten ontsnapte op de linkerflank en bediende Thorisson die netjes afrondde. Dat tweede doelpunt werkte bevrijdend want plots liep alles vlotter en kwamen onze Mannekes aan drie kansen in de tijdspanne van één minuut. Op een kopbal van Sanusi duikelde doelman Miras de bal uit de linkerbenedenhoek.

Het was nu een Kielse pletwals die over de bezoekers walste, met achtereenvolgens kansen voor Baeten, Thorisson en Verlinden, waarbij doelman Miras weer evenveel keer goed plat moest. Een derde Beerschot-goal strandde op de deklat. Maar dat was niet nodig. Want de paars-witte superioriteit was ook zonder dat extra doelpunt overduidelijk.

TOESCHOUWERS: 5.000
SCHEIDSRECHTER: Willems
DOELPUNTEN: 41' Baeten 1-0 (strafschop), 50' Thorisson 2-0
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux, Meisl (80' Frans),  Van den Bergh, Matthys, Nzita (89' Weymans), Rigio, Sanusi, Verlinden (80' Vaca), Baeten (80' Sebaoui) , Thorisson (88' Petkevicius)
DEINZE: Miras, Staelens (59' Balaj), Prychynenko, Quintero, Vansteenkiste (74' Janssens), Fraser (74' Carcela), Hendrickx (59' De Ridder), Schryvers, Van Landschoot, Dansoko, De Belder (74' El Bouchataoui)