A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

ONDERUIT IN TWEE MINUTEN

BEERSCHOT - KV OOSTENDE  0 - 2

Vierde competitienederlaag op rij voor Beerschot, dat in de rangschikking nu echt wel in vieze papieren komt. De donkere wolken hangen dreigend boven het Kiel, het degradatiespook nestelt zich prominenter op het dak van het Olympisch Stadion. Veertig minuten hadden onze Mannekes uitzicht op puntenwinst maar in de slotfase werd onze verdediging twee keer koud gepakt. Sportieve en mentale opdoffers waar we na de rust niet van herstelden. Game over. En dus alleen maar kommer, kwel en frustratie.

De insteek en de opdracht voor deze wedstrijd waren voor Beerschot nochtans kristalhelder: winnen! Een andere optie was er niet. Holzhauser & co begonnen dan ook met 'voetbal vollen damp naar voren', waarmee Oostende helemaal in de verdediging werd gedwongen. Dreiging en gevaar kwam er via de flanken met een vaak goed mee oprukkende Halaimia op rechts maar Holzhauser, Suzuki en Dom kregen hun pogingen niet gekadreerd, of werden in extremis afgeblokt waardoor de bal bovenop het doel belandde. Geen meeval, al was de laatste voorzet van de Kielse aanvalsacties vaak te slordig.

KV Oostende kwam amper in het stuk voor maar ging toch met een 0-2-voorsprong de rust in. Twee doelpunten in evenveel minuten waren het, waarbij de Beerschot-verdediging er telkens maar belabberd uitzag. Eerst mocht Ambrose veel te makkelijk binnen trappen, daarna slalomde Gueye netjes door de afweer om ook nog eens hard uit te halen. Iedereen stond erbij en keek ernaar. Het had een minuutje later zelfs 0-3 kunnen staan na een harde vrijschop van Rocha, maar Vanhamel ranselde met een goede reflex de bal net vanonder de lat uit zijn doel. Hoe dan ook, de wedstrijd leek meteen in een definitieve plooi te liggen.

Coach Lucho Torrente voerde tijdens de rust drie wissels door. Lemos en het aanvallersduo Shankland-Noubissi mochten nu proberen om voor de kentering te zorgen. Dat leek aanvankelijk te gaan lukken met enkele snedige aanvalsacties maar die werden afgevlagd door de grensrechter. Al snel bleek dat die 0-2-achterstand bij veel Mannekes aan de ribben kleefde. Faalangst, zenuwachtigheid en overhaasting heersten in Kielse rangen, al probeerden Halaimia en Dom hun geluk. Zonder succes evenwel.

Shankland versierde halfweg de tweede helft een "drie ballen voor een frank"-kans maar stuitte zowel bij zijn eerste schot als bij de twee rebounds op een snel reagerende doelman Hubert. Geen meeval voor onze Schotse spits. Het zou de laatste mogelijkheid zijn. In het slotkwartier toverde een weinig consequent fluitende ref Dierick nog twee rode kaarten uit zijn bovenzak. Die hadden geen invloed op het verdere spelverloop en waren dus een onbelangrijk addendum bij deze tegenvallende partij voetbal.

TOESCHOUWERS: 7.000

SCHEIDSRECHTER: Dierick

DOELPUNTEN: 41' Ambrose 0-1, 42' Gueye 0-2

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia (75' Krekovic), Radic, Bourdin (46' Lemos), Van den Bergh, Dom, Pietermaat, Caicedo (46' Shankland), Vaca (84' Sebaoui), Holzhauser, Suzuki (46' Noubissi)

KV OOSTENDE: Hubert, Medley, Ndicka, Gueye (88' Atanga), Rocha, Jäkel, Fortes,, Amade, Bätzner (90+4' Patoulidis), Wylin, Ambrose (90+4' D'Haese)

GELE KAARTEN: Fortes, Amade, Bätzner, Radic, Rocha

RODE KAARTEN: 73' Fortes (2x geel), 82' Radic (2x geel)

Tekst: Danny Geerts