A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS, JEUGD NIEUWS

Nieuw hoofdstuk voor belofte Senne Ceulemans

Op stage in Duitsland krijgen 3 beloften de kans 8 dagen intensief mee te trainen met de A-kern. De speler met het opmerkelijkste verhaal is ongetwijfeld Senne Ceulemans. Zijn jonge carrière bracht hem al bij Villareal, Southampton en Chelsea. “Maar dat is geen reden om hautain te zijn. Ik ben blij dat Beerschot me vorig jaar een plaats bij de beloften heeft gegeven en dat ik nu mag meetrainen met de A-kern. Ik kan niet meer doen dan alles geven.”

Senne Ceulemans werd in maart 18 en ging de lockdown in na een sterk seizoen bij de beloften. “Toen ik vorige zomer begon bij de beloften van Beerschot had ik het even moeilijk om me door te zetten maar dan kreeg ik een basisplaats tegen Westerlo. We wonnen met 4-2. Ik was goed voor 2 doelpunten en een assist, en ik was vertrokken.”

Als een van de sterkhouders van de beloften mocht Ceulemans dit seizoen van bij de eerste dag aansluiten bij de voorbereiding van de A-kern. “Het was Losada zelf die me opbelde en me het  nieuws bracht. Dat was echt een deugddoende telefoon, op een moment dat ik het niet meer verwachtte. Ik wist dat doelman Senne Goossens het al vroeger wist en had niet gedacht dat we uiteindelijk met 3 beloften zouden mogen meetrainen.”

Naast Senne Ceulemans en Senne Goossens doet ook Isaac Matondo al de hele voorbereiding mee. De centrale verdediger was er ook al bij op winterstage in Spanje. Het bewijst dat Beerschot inzet op de jeugd. Senne Ceulemans kan dat alleen maar bevestigen. “Ik ben hier heel blij. Voor een jeugdspeler is het belangrijk om vertrouwen en respect te krijgen. Dat krijg ik bij de beloften, maar dat krijg ik ook hier op stage. In het begin was ik wel even zenuwachtig maar ik ben onmiddellijk goed opgevangen. Fré Frans bijvoorbeeld doet veel moeite om me goed te doen voelen. En van Ryan Sanusi en Tom Pietermaat krijg ik veel tips. Dat zijn spelers die, net als ik, op de posities 8 en 6 spelen.”

Ook al is Senne Ceulemans nog maar 18, hij lijkt begonnen aan een nieuw hoofdstuk in z’n carrière. “Ik wil inderdaad graag een tijd bij Beerschot blijven. Ik heb een appartement in Schilde en heb hier weer een vriendenkring opgebouwd. Ik zou hier iets willen uitbouwen en geen globetrotter meer zijn. Mijn ouders wonen intussen weer in Spanje maar daar maak ik me geen zorgen om. Ik ben het intussen gewoon alleen en zelfstandig te zijn. En in Engeland kreeg ik kooklessen. “

Senne was al vroeg een Beerschotter. Hij speelde bij de U6 maar verhuisde daarna met z’n ouders naar Spanje. Het was het begin van een waar voetbalavontuur. “In Spanje werd ik in een klein, lokaal ploegje opgemerkt door ‘La Nucia’, een ploeg die nu uitkomt op het derde niveau in Spanje. Van daar ging het naar de Kelme voetbalacademie. Dat is een bekende jeugdopleiding in Spanje die een samenwerking heeft met Villareal. Ik speelde toen ook tegen Ansu Fati (nvdr. superster in wording bij Barcelona). Na enkele tornooien met Kelme mocht ik tekenen bij Villareal. Ik bleef er 3 jaar, tot ik 15 was. Het was een mooie tijd. Ik was een belangrijke schakel in een sterke jeugdlichting. Samen met FC Barcelona en Espanyol waren we de beste ploegen in die leeftijdscategorieën. We wonnen wel eens van Barça. Dat waren uiteraard toffe momenten. Helaas gingen we daarna meer op de kracht dan op de techniek spelen en kreeg ik steeds minder kansen.”

Waren Senne en z’n ouders intussen goed ingeburgerd in Spanje en sprak de jonge middenvelder al perfect Spaans, het hield hen niet tegen te verhuizen naar Engeland. “Ik mocht testen bij Southampton maar het was een scout van Chelsea die me opmerkte en ik mocht gaan meetrainen bij de Londense topclub. Mijn contract werd enkele keren verlengd maar toch leek het er niet op dat ik veel kansen zou krijgen. Ik besloot terug te keren naar België en belandde bij KAA Gent.”

Ceulemans vertoefde 8 maanden alleen op hotel, en daarna 4 maanden op internaat. “Ik mocht door een administratieve fout dan ook nog een tijd niet spelen. Dat was best hard en even heb ik eraan gedacht op te geven. Toch heb ik de knop kunnen omdraaien en heb ik besloten weer alles op het voetbal te zetten. Ik ben heel dankbaar dat Marc Noé me weer toeliet bij Beerschot. Ik dacht ook aan Antwerp maar had een beter gevoel bij Beerschot. En die beslissing heb ik me op nog geen enkel moment beklaagd.”

Senne Ceulemans verteert de zware trainingsdagen op stage goed. Zaterdag was een lange trainingsdag met twee doorgedreven trainingen met veel loopwerk. Beloften Isaac Matondo en Ceulemans misten nog geen minuut. “Conditioneel kan ik het aan. Dat bewezen ook m’n testen. Ik heb het gevoel dat ik het tempo en het niveau aan het oppikken ben. Ik moet nog leren sneller te denken en te reageren maar dat komt wel. Uiteraard droom ik van een mooie profcarrière maar ik bekijk het nu stap per stap. Eerst hoop ik langer en steeds meer te mogen meetrainen met de A-kern. De rest zien we wel. Ik ga gewoon alles geven zodat ik later geen spijt kan hebben.”

Samen met z’n eerste stappen bij de A-kern, sloot Senne Ceulemans z’n middelbare school met succes af. Hij wil nu ‘internationaal ondernemen’ gaan studeren op de Karel de Grote Hogeschool.

Onze 3 beloften werden zaterdag ook met de camera gevolgd door het mediateam. Bekijk de video zondag op onze Youtube kanaal.

Ontdek ook het verhaal van die andere globetrotter bij Beerschot. Denis Prychynenko heeft bijzondere herinneringen aan onze stageplaats in Duitsland. Lees het hier.

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

ontdek onze webshop