A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

MET Z'N NEGENEN ZWAAR ONDERUIT

CHARLEROI - BEERSCHOT  5 - 2

Het seizoen is zes wedstrijden oud en het totaalplaatje oogt niet fraai voor Beerschot. Eén puntje op achttien, dat zijn de naakte cijfers. Confronterend toch. Het team van Peter Maes werd vanmiddag op een zware 5-2-nederlaag getrakteerd maar moest wel al na vijf minuten met z'n tienen verder na een vroege uitsluiting van De Smet. En dat werd ons ondanks een sterk eerste halfuur uiteindelijk ook fataal. Want na de pauze gingen onze Mannekes helemaal kopje onder. Roemloos en gefrustreerd... 

Net als vorig weekend in Brugge kon de wedstrijd voor Beerschot ook in het Stade du Pays de Charleroi niet slechter beginnen. Want toen Morioka ongehinderd de Kielse rechthoek mocht binnendribbelen en zijn schot tegen de arm van Thibault De Smet belandde, wees ref Dierick naar de stip én stak hij bovendien een rood kartonnetje onder de neus van onze linkerflankverdediger. Gelukkig duikelde Mike Vanhamel de penalty van Morioka uit de hoek zodat 'de nul' op het bord bleef. Maar Beerschot moest wel nog 85 minuten met een mannetje minder verder. Brute pech.

Ondanks die numerieke minderheid waren het onze Mannekes die in het eerste halfuur voor het betere voetbal zorgden en ook het dichtst bij het openingsdoelpunt kwamen. Een bedrijvige Noubissi, Holzhauser en Soumaré zagen hun pogingen gered door Koffi, terwijl Van Cleemput drie corners moest toestaan. Het tikkeltje meeval - zeker bij een inswingende hoekschop van Holzhauser - ontbrak echter. Ook een vrijschop van onze Oostenrijkse Spielmacher vloog slechts centimeter naast de paal. 

En toch gingen we met een 1-0-achterstand de rust in. In het derde kwartier ontwikkelde Charleroi meer druk en dat leidde uiteindelijk tot een kopbaldoelpunt van Nicholson. Randje buitenspel, of erover? Hoe dan ook, in het VAR-busje werd een scheve lijn getrokken en de scheids valideerde het doelpunt. Wij blijven echter met twijfels zitten...  

Met Van den Buijs in de plaats van Shankland en enkele tactische schuifoperaties begon Beerschot aan de tweede helft, op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter de thuisploeg die de wedstrijd in de beslissende plooi legde. Opnieuw langs Nicholson - met een te simpel intikkertje deze keer. Het onberekenbare van voetbal werd vanmiddag op het uur in zestig seconden samengevat. Eerst trapte Nicholson een tweede Charleroi-strafschop tegen de paal, in de omschakeling strafte Holzhauser een missertje van Koffi af voor de aansluitingstreffer - en nieuwe Kielse hoop - maar amper afgetrapt was het Morioka die aan de overkant voor de 3-1 zorgde. Onwaarschijnlijk... maar wel de definitieve doodsteek.

Drie goals in het slotkwartier gaven de partij nog iets meer kleur en extra spektakelwaarde... en zorgden ook voor een extra portie frustratie in het Kielse kamp. Zo werd ook Stipe Radic op zijn beurt uitgesloten zodat we met z'n negenen eindigden. De kelk tot op de bodem ledigen, wordt zoiets genoemd. 

 

TOESCHOUWERS: 5.022

SCHEIDSRECHTER: Dierick

DOELPUNTEN: 37' Nicholson 1-0, 52' Nicholson 2-0, 59' Holzhauser 2-1, 60' Morioka 3-1, 78' Nicholson 4-1, 88' Keita 4-2 (owngoal), 90' Morioka 5-2

CHARLEROI: Koffi, Knezevic, Van Cleemput, Zorgane, Gholizadeh (46' Benchaib), Nicholson (83' Keita), Kayembe, Wasinski (83' Fall), Tchatchoua (83' Chiacig), Morioka, Zaroury (66' Bedia)

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia (83' Seriki), Radic, Van den Bergh, De Smet, Dom, Coulibaly, Soumaré (73' Vaca), Holzhauser (90+2' Konstantopoulos), Noubissi (73' Suzuki), Shankland (46' Van den Buijs)

GELE KAARTEN: Wasinski, Halaimia, Soumaré, Maes, Radic, Morioka, Van den Bergh

RODE KAARTEN: 5' De Smet, 89' Radic (2x geel)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees