A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Losada na de 1-1 tegen Virton

Gemengde gevoelens bij onze coach na een bewogen match en het gelijkspel 1-1 tegen Virton.

Zorgde die ongelooflijke goal van Rapha op het eind voor een mentale boost, Losada vond terecht dat de wedstrijd bij rust had moeten beslist zijn. “We speelden weer een goede eerste helft. We hadden een vijftal kansen waaronder grote voor Holzhauser, Vancamp en Noubissi. Virton daarentegen was niet een keer gevaarlijk. We moeten gewoon 2-0 voor staan bij rust. Dan is de match gespeeld.”

Komt erbij dat de Nederlandse ref Oostrom de bal niet op de stip legde na een fout op Grisez. “Ik wil ook vandaag geen excuses zoeken bij de scheidsrechter maar volgens mij was dat een strafschop. En ik vind ook dat hij Virton had moeten bestraffen voor de vele vertragingsmanoevres. Wij waren de enige ploeg die wilde voetballen en zijn daar niet voor beloond.”

Over het begin van de tweede helft was Losada niet tevreden. “Nee, wij kwamen bijzonder slap uit de kleedkamer. We gaven direct twee kansjes weg en het was meteen prijs. Samen met mijn staf deed ik er alles aan om tegen zo’n verdedigend Virton toch nog te scoren. We brachten 3 aanvallers in maar het was moeilijk.”

Toen Beerschot dan ook nog eens met 9 kwam te staan, na een terechte rode kaart voor Prince maar een lichte en discutabele voor Dom, dacht heel het Kiel dat de eerste nederlaag in de tweede periode een feit was. “En dan die wereldgoal van Rapha! Het is niet te geloven dat we met 9 nog kunnen gelijkmaken tegen zo’n stugge tegenstander. Dat toont dat we steeds willen vechten. Dat was een ongelooflijk moment en daarom is het toch een mooi punt.”

Dat bijzondere moment was de afsluiter van de laatste thuismatch van 2019. Resten ons nog 2 uitwedstrijden, te beginnen bij Westerlo. “Ik moet niet vertellen dat dat weer moeilijk wordt, zoals elke match in 1B. En we zullen moeten puzzelen. Bij de geblesseerden komt Grisez bij, en we hebben 2 geschorsten. Maar goed, ook daarachter verstoppen we ons niet. We hebben al getoond dat onze spelers dat kunnen opvangen. We trekken als leider naar Westerlo en zijn nog steeds ongeslagen in de tweede periode.”

 

'We trekken als leider naar Westerlo en zijn nog ongeslagen.'