CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

Leo Heylen neemt afscheid.

Zaterdag komt Leo Heylen nog een keer naar 'zijnen' Beerschot. Daarna neemt hij afscheid. Van Beerschot. Van het leven.

Niemand doet het hem na:  bijna 90 jaar oud, vanaf zijn vijfde hevig supporter van Beerschot, 51 jaar bij onze club aangesloten als scheidsrechter en daarbovenop ook nog eens 18 seizoenen ploegafgevaardigde waarvan acht bij de reserven en tien bij de eerste ploeg. In die achttien jaar miste hij amper twee wedstrijden. Als dat geen eervolle vermelding verdient. Ziehier de (belangeloze!) verdiensten van Leo Heylen voor Beerschot. “Mijnen Beerschot”, zoals hij het noemde.

Zaterdagnamiddag, ter gelegenheid van onze thuismatch tegen Virton, zal Leo voor de allerlaatste keer afzakken naar het Olympisch Stadion, samen met zijn zoon Luc en de naaste familieleden. Om definitief afscheid te nemen van Beerschot. Drie jaar geleden werd bij Leo Heylen kanker vastgesteld en die ziekte heeft zich inmiddels in zijn lichaam pijnlijk uitgezaaid, in zoverre dat Leo volgende week voor euthanasie kiest. Zijn laatste wens was om “nog ene keer den Beerschot live te zien spelen. Vanuit een loge, omringd door mijn familie”.  Het Beerschotbestuur, met voorzitter Francis Vrancken en ondervoorzitter Walter Damen op kop, willigt dat ultieme verzoek met veel plezier in. Maar ook met een emotionele brok in de keel.

Wij zullen ons Leo altijd blijven herinneren als een echt Manneke, die er altijd stond voor onze club. Fanatiek als supporter, streng maar rechtvaardig als arbiter, stipt en nauwgezet als ploegafgevaardigde. Altijd het perfect evenwicht vindend met zijn gevoel voor humor, want ook die guitige jongensachtige glimlach tekende hem. Doortastend maar met een knipoog trainer Rik Coppens en speelvogel Dirk Goossens uit de buurt van de scheidsrechter houden (zie foto), in de dugout met dichtgeknepen vuist een doelpunt van Beerschot vieren, steeds met respect voor vriend en tegenstander. Kortom, een fijne mens!

Vandaag wuift Beerschot met datzelfde respect Leo Heylen uit. En dankt hem voor zijn tomeloze inzet die hij gedurende zovele jaren voor onze club heeft getoond.

Ge waart nen echten Beerschotter, Leo. Ge zijt dat nog. Proficiat met je moedige beslissing… maar we gaan je missen op het Kiel.

 

Tekst: Danny Geerts

 

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore