CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS, JEUGD NIEUWS

Jeugdspeler Emile Doucouré tekent profcontract

Doelman Emile Doucouré tekent een profcontract bij Beerschot tot medio 2025 met een optie op 1 extra seizoen. De 15-jarige Belg proefde vorig seizoen al van een aantal trainingen bij de eerste ploeg en zal, in combinatie met zijn studies op de topsportschool, verschillende trainingen per week afwerken met de eerste ploeg. Hij komt wel pas in aanmerking voor een selectie bij het eerste elftal vanaf zijn zestiende verjaardag in september.

Doucouré speelde de afgelopen twee seizoenen voor de jeugdacademie van Beerschot. Daarvoor speelde hij bij KV Mechelen en Berchem Sport. Hij werd als speler van Beerschot ook opgeroepen voor de U16 van de  nationale ploeg. Sinds januari speelt hij 1 leeftijdscategorie hoger bij de U18 van Beerschot.

“Het doorgroeien van Emile binnen onze jeugdwerking is een verdienste van onze jeugdcoaches en keeperstrainers binnen de jeugdacademie”, vindt Academy Manager Davy De Smedt. “Dit is een positief signaal naar de jeugdacademie dat we dit seizoen na Axl Van Himbeeck een tweede jeugdspeler op jonge leeftijd een profcontract kunnen aanbieden. Dit is een beloning voor het harde werk van Emile en van zijn coaches.”

“Dit is ook een statement van Beerschot”, vult Technisch Manager Gyorgy Csepregi aan. “Verschillende Europese en Belgische topclubs wilden Emile een profcontract geven. Maar toch koos hij voor Beerschot. De club wil ook in de toekomst blijven inzetten op de jeugd en contracten zoals deze zijn daar een deel van.”

“Ik ben heel erg blij en trots dat ik mijn eerste profcontract vandaag kon tekenen”, vertelt Emile Doucouré. “Wat de doorslag gaf om bij Beerschot te blijven? De kansen die ik hier al kreeg om bij de eerste ploeg mee te trainen. Ik voel mij hier ook heel erg goed in de club en dat is voor mij belangrijk. Nu begint het echte werk”, glimlacht de nieuwste doelman van Beerschot.