A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

ILIAS SEBAOUI SLEEPT IN DE SLOTMINUUT GELIJKSPEL UIT DE BRAND

BEERSCHOT - ZULTE WAREGEM  3 - 3

Alsof het sportieve leed al niet groot genoeg is, kreeg Beerschot vanmiddag ook nog eens af te rekenen met een totaal inconsequente scheidsrechter Bert Put die met de penaltyregel overhoop lag en het resultaat in de eerste helft wel degelijk fameus in ons nadeel beïnvloedde. Uiteraard was zijn valsfluiterij niet de enige reden voor het puntenverlies. Zulte Waregem toonde zich efficiënter in de counter en bij de afwerking en boog op die manier een 1-0-achterstand om in een 1-3-voorsprong. Wedstrijd verloren? Nee hoor want onze Mannekes knokten zich in de tweede helft knap terug en hielden met goals van Shankland en Sebaoui toch nog een puntje thuis.

Beerschot begon gretig en enthousiast aan de wedstrijd, en na vier minuten had de bal op de stip gemogen (zeg maar: gemoeten!) toen De Bock een schot van Shankland tegen zijn uitgestoken arm kreeg. Scheidsrechter Put wuifde het terechte protest echter weg en vond het zelfs niet nodig de VAR te consulteren. Onbegrijpelijk. Even later wél gerechtigheid wanneer Bourdin een corner van Holzhauser in de loop van Konstantopoulos devieerde, die even mooi als simpel binnen legde. Een ideale start voor onze Mannekes.

De rustige Kielse dominantie - ook Avenatti, Shankland en Holzhauser dreigden nog - werd op het halfuur echter bruusk onderbroken. Zulte Waregem pakte uit met een perfect uitgevoerde actie in de omschakeling. Na een afgeslagen Beerschot-hoekschop rende Kutesa als een sneltrein de ganse lengte van de Olympische grasmat af, werd goed aangespeeld en rondde propertjes af. Op dat moment totaal onverdiend.

Zulte Waregem tankte vertrouwen door dat doelpunt en scoorde nog twee keer in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Met de gratuite hulp van ref Put, die een handspel van Bourdin opmerkte, nu wél richting VAR-scherm stapte. Exact dezelfde situatie als in de beginfase aan de overzijde. Toen weggewuifd, maar nu wel penalty. Hoe dan ook, Gano trapte in de rechterbenedenhoek waar Biebauw de andere kant koos. En alsof dat nog niet erg genoeg was, scoorden de bezoekers dus ook nog een derde keer, langs invaller De Neve.

In de tweede helft wou Zulte Waregem rustig en beheerst de 1-3-voorsprong consolideren terwijl wij - ondanks de inbreng van extra spits Marius Noubissi - frisse ideeën en tempoversnellingen miste om zich weer in de match te knokken. Tot bij het ingaan van het slotkwartier Beerschot z'n tweede adem vond en de match alsnog kantelde. De net ingevallen Ilias Sebaoui lag aan de basis van een vlotte actie over de linkerflank die door Lawrence Shankland werd afgerond. Toch weer hoop in de Kielse harten. En de 3-3 viel uiteindelijk ook nog. Vanop de stip. En het was de jonge Ilias Sebaoui die complexloos en vol vertrouwen de penalty omzette. Tien op tien qua wilskracht voor onze Mannekes!

TOESCHOUWERS: 3.500

SCHEIDSRECHTER: Put

DOELPUNTEN: 8' Konstantopoulos 1-1, 30' Kutesa 1-1, 42' Gano 1-2 (strafschop), 45' De Neve 1-3, 73' Shankland 2-3, 90+2' Sebaoui 3-3 (strafschop)

BEERSCHOT: Biebauw, Halaimia, Radic, Konstantopoulos (46' Noubissi), Bourdin, De Smet, Pietermaat (88' Krekovic), Sanusi (46' Rigo), Holzhauser (72' Sebaoui), Avenatti, Shankland

ZULTE WAREGEM: Bossut, Cools, Hubert (63' Doumbia), Vossen (26' De Neve), Dompé, Kutesa (81' Srarfi), Seck, De Bock, Humphreys, Derijck, Gano (81' 'Boya)

GELE KAARTEN: Bourdin, Kutesa, De Bock, Cools