CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

"IK GENIET ONGELOOFLIJK VAN DE STEUN EN AANMOEDIGINGEN VAN ONZE SUPPORTERS"

Na bijna een volledig jaar blessureleed stond Marius Noubissi vorige zondag tegen Standard eindelijk nog eens aan de aftrap én maakte hij de negentig minuten vol. Vijf dagen later zit hij breedlachend op onze praatstoel.

"De opluchting is groot, want ik ondervond niks nul naweeën. Geen last of problemen gehad. Ik denk en hoop dat ik nu een streep onder die zwarte periode kan trekken", zegt onze 24-jarige Kameroenese spits. "Eindelijk. Want het is een moeilijke periode geweest. Eerst een spierscheur in de kuit, dan een ontstoken achillespees. Zeker dat laatste bleek een delicate blessure, die wekelijks moest opgevolgd worden. De revalidatie was heftig en zwaar. Maar ik kon ook rekenen op iedereen bij Beerschot: de trainersstaf, mijn ploegmaten en zeker onze supporters. Aan hun betrokkenheid heb ik eveneens veel steun gehad. Of ik getwijfeld heb of ik nog helemaal fit zou terugkeren? Ik heb me af en toe wel eens die vraag gesteld omdat het allemaal zo lang bleef dure. Maar gepanikeerd heb ik nooit. Ik heb altijd het hoofd koel gehouden en ben keihard blijven trainen. En kijk, nu sta ik er weer."

Tegen Standard zat je meteen goed in de wedstrijd. En had je je wederoptreden mooi kunnen verzilveren met een doelpunt. Jammer van die gemiste kans iets na het uur...

"Ja, spijtig dat ik die lange rush over links niet kon afronden. Dat ik dat schot niet kon kadreren. Vanuit die positie moest ik als spits wel zelf mijn kans gaan. De bal afleggen op Bamba was niet mogelijk. Geen optie dus. En vlak daarna incasseerden we dan dat tegendoelpunt. Dat was zuur. Toch meen ik dat we tegen Standard getoond hebben dat we na die gemiste competitiestart in een opwaartse trend zitten. Dat voelden onze supporters duidelijk ook zo aan. De manier waarop zij ons gedurende de hele match aangemoedigd hebben, was fantastisch. Ik heb ongelooflijk veel respect voor onze fans. Zelfs toen ik enkele weken geleden nog als bankzitter aan de match begon, scandeerden ze mijn naam."

Kijk je dan van uit de dugout eventjes met een schuin oog en een hoopvolle blik richting trainer...?

"Nee hoor. De trainer weet perfect waar hij mee bezig is en wou geen risico's nemen door mij al vroeger op te stellen. Ook hij heeft mijn revalidatieprogramma van nabij opgevolgd, is me blijven aanmoedigingen en heeft me steeds gezegd dat hij op mij rekende als scorende spits. Dat zijn zaken die je als speler nodig hebt. Het is ook ongelooflijk hoeveel berichtjes van supporters ik de voorbije maanden heb mogen ontvangen. De Beerschotfans zijn warm, passioneel en hebben een goed hart. Ik kan hen niet genoeg bedanken voor de steun. Voor ik bij Beerschot kwam heb ik een seizoen in Finland gespeeld. Daar heb ik die betrokkenheid en liefde nooit gevoeld. De omstandigheden waren daar letterlijk en figuurlijk koeler, wat misschien niet echt verwonderlijk is. In Finland is voetbal niet zo'n belangrijke sport. Daar regeert het ijshockey."

Heb je in die moeilijke periode veel steun ontvangen van je kameraad en landgenoot Lamkel Zé?

"De Afrikaanse gemeenschap in Antwerpen heeft me immens geholpen. En Lamkel Zé was één van hen. Niet dat we elkaar zo veel zagen maar we stuurden veel berichtjes naar elkaar. Ook nu nog trouwens. Lamkel is een toffe kerel, zeer betrokken, een enorm talentrijke speler ook maar hij voelt zich wat ongelukkig en onbegrepen bij Antwerp. Vandaar die kortsluitingen af en toe. Maar geloof me, hij is een goeie gast... die trouwens ook al naar Beerschot is komen kijken."

Wie is de beste speler waar je al mee hebt samengespeeld?

"Hier bij Beerschot "de Jean", Jan Van den Bergh. Vind ik een topper. Op alle vlakken. En ook Ryan Sanusi kan een stukje shotten. Het is altijd een pluspunt als iemand met zijn kwaliteiten in je rug speelt. Jammer dat we hem opnieuw moeten missen."

Dit weekend trekken we naar Club Brugge. Weet je nog vorig seizoen: 0-1-winst, doelpunt Raphael Holzhauser, assist Marius Noubissi... 

"Inderdaad, dat is en blijft een mooie herinnering. Het zou mooi zijn mochten we dat zondag kunnen herhalen. Dat we daar onder druk zullen komen te staan, weten we. Zoiets motiveert me. We kunnen ons toch enigszins optrekken aan onze prestatie tegen Standard. Jammer dat Ryan Sanusi voor langere tijd wegvalt. Maar er was ook die hoopgevende invalbeurt van Soumaré terwijl onze nieuwe Schotse spits op training al mooie dingen liet zien. We worden sterker en mogen ondanks die huidige 1 op 12 niet panikeren..."

Slotsom: minstens een gelijkspel zondag met een doelpunt van Marius Noubissi?

"Ik ga mijn best doen..."

Tekst: Danny Geerts