A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

HET DIEPTEPUNT IS BEREIKT

BEERSCHOT - ANDERLECHT  0 - 7

Gewogen en veel te licht bevonden. Dat is de enige juiste conclusie na deze pot voetbal waarin Beerschot welgeteld vijf minuten de indruk gaf misschien een puntje te kunnen sprokkelen... maar nadien in alle linies overdonderd werd door een vrank en vrij spelend Anderlecht, dat jong enthousiasme paarde aan de klasse en ervaring van Lior Refaelov. Alleen al in de eerste helft toverde de Israeliër drie gave assists uit zijn Gouden Schoen waarop onze verdediging kinderlijk in de fout ging en/of totaal de kluts kwijt was. Even pijnlijk als wraakroepend en frustrerend was het. Kortom, match gespeeld aan de rust; de tweede helft was volledig overbodig. Maar Anderlecht zette zijn voetbalshow ook na de rust vrolijk verder en bouwde zijn winstmarge verder uit tot 0-7. Nul-zeven alstublieft. Beschamend.

Nochtans was het Beerschot dat voor het eerste echte gevaar in de wedstrijd zorgde met een schot van Noubissi, door Van Crombrugge over de deklat geduwd. Daarmee was de Kielse kous helemaal af voor de eerste 45 minuten. Anderlecht schakelde immers een versnelling hoger... en dat tempo konden onze Mannekes niet bijbenen. De bal was centraal ongrijpbaar voor Holzhauser, Caicedo, Vaca & co, in de verdediging rinkelde de alarmbel vrijwel constant en stond Vanhamel op flanellen benen. Bovendien wachtten onze aanvallers vruchteloos op een bruikbare bal. Van het kaske naar de muur werden we gespeeld. Oh wat deed dat pijn aan de ogen.

Anderlecht voetbalde zich probleemloos en freewheelend naar een 0-3-voorsprong bij de rust met doelpunten - simpele binnentikkertjes zeg maar - van twee keer Verschaeren en Zirkzee. En toen Kouame op slag van rust op weg was naar nummer vier werd hij door Holzhauser onderuit geschoffeld. Terecht rood voor de Oostenrijker. De zevende uitsluiting van het seizoen al voor Beerschot, dat nog vijftig minuten met z'n tienen verder moest. Ook dat nog!

Coach Lucho Torrente gooide voor de tweede helft met Shankland en De Smet twee verse krachten in de strijd. Maar nog voor één van de twee een bal had aangeraakt had Refealov voor Anderlecht al een vierde doelpunt gescoord. Dan pakten de vervangingen van Vincent Kompany beter uit: Benito Raman in de ploeg, en die bedankte voor het vertrouwen met twee treffers in vijf minuten. Dat hij die ballen er verontschuldigend intrapte en weigerde te juichen, werd door de Kielse familie geapprecieerd... maar verlichtte de pijn amper.

En er volgde nog een zevende doelpunt. Een slap schotje van Amuzu randje grote rechthoek, dat Vanhamel door armen en benen liet glippen. Tekenend voor Beerschots totale off-day. Het was gelukkig ook het einde van de Kielse lijdensweg.

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Smet

DOELPUNTEN: 8' Verschaeren 0-1, 19' Verschaeren 0-2, 35' Zirkzee 0-3, 47' Refaelov 0-4, 64' Raman 0-5, 68' Raman 0-6, 72' Amuzu 0-7

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Lemos, Bourdin, Van den Bergh, Pietermaat, Caicedo (77' Okyere), Vaca, Holzhauser, Noubissi (46' Shankland), Suzuki (46' De

Smet)

ANDERLECHT: Van Crombrugge, Magallan, Hoedt, Cullen (68' Ait El Hadj), Refaelov (57' Raman), Sergio, Olsson (46' Mykhalichenko), Zirkzee, Verschaeren, Murillo (46' Ashimeru) Kouame (57' Amuzu)

GELE KAARTEN: Caicedo, Bourdin

RODE KAARTEN: 42' Holzhauser

Tekst: Danny Geerts