CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

GEEN KANSEN, EEN LATE GOAL MAAR GEEN PUNTEN

BEERSCHOT - RSCA FUTURES   1 - 2

Hoe makkelijk Beerschot op verplaatsing punten sprokkelt, zo moeizaam gebeurt dat op het Kiel. Kortom, thuis wil het maar niet lukken voor de ploeg van Andreas Wieland. Ook vanavond liep het weer mis. Sanusi & co beten zich de tanden stuk op een goed georganiseerd jong Anderlecht dat sterker efficiënter was in de zone van de waarheid. De Brusselaars vertaalden hun overwicht met één doelpunt in elke speelhelft. Slotsom: een nederlaag zonder enige discussie waardoor we nu stilaan eerder achter ons moeten beginnen kijken in plaats van naar de top zes. 

In een vervelende en veel te lange studieronde zorgden enkel de bezoekers voor gevaar toen Lathouwers en Mathys samen naar de bal gingen maar onze doelman kon de wegkapriolerende bal alsnog wegboksen. Beerschot toonde wel veel goede wil en trachtte Anderlecht via de flanken uit verband te spelen. Dat lukte amper met schuchtere pogingen uit de tweede lijn. Na twintig minuten leed een te zelfzekere Matthys balverlies bij het uitvoetballen. Een fatale inschattingsfout was het, iets waar Ait El Hadj optimaal van profiteerde. De technisch vaardige aanvaller dribbelde netjes voorbij Lathouwers en schoof de bal in de verste hoek van het lege doel. Een pijnlijke weggeefgoal.

Onze Mannekes repliceerden met een afstandsschot van Verlinden, knap gered door Verbruggen waarna Seydoux zijn rebound net voor de lijn gekeerd zag worden. Combinerend lukte het niet en bij de stilliggende ballen ontbrak het tikkeltje meeval: corners die werden weggekopt en een vrijschop van Rigo die centimeters naast vloog. Kortom, Anderlecht bleef eerder makkelijk overeind en ging met een 0-1-voorsprong de rust in.

De tweede helft stond bol van rommelig voetbal, foutjes bij de opbouw en gebrek aan ideeën. Beerschot claimde wel balbezit maar knutselde geen vlotte combinaties in elkaar. Eén gevaarlijk standje voor het RSCA-doel met een indraaiende vrije trap van Rigo die door Van den Bergh net niet in doel werd verlengd. Anderlecht voetbalde met de rem op, dreigde via een snelle omschakeling... en verdubbelde zijn voorsprong met een snelle actie op de rechterflank van Agyei, mooi afgerond door Lissens. Nul-twee, boeken toe.

Toch nog even hoop in de laatste vijf minuten toen Sanusi hard binnenschoot... maar meer dan een eerredder was dat niet. 

TOESCHOUWERS: 5.500

SCHEIDSRECHTER: Pirard

DOELPUNTEN: 21' Ait El Hadj 0-1, 71' Stassen 0-2, 89' Sanusi 1-2

BEERSCHOT: Lathouwers, Konstantopoulos, Van den Bergh, Matthys, Sedoux (81' Vaca), Rigol, Nzita (61' Alhassan), Sanusi, Verlinden (61' Sebaoui), Baeten, Thorisson

RSCA FUTURES: Verbruggen, Ishaq, Sadiki (61' Masscho), Ait El Hadj, Lissens, Duranville (46' Lokesa), Engwanda-Ongena (46' Agyei), Michez (86'  Monticelli), Stassin, Ferrara (64' Camara), Hubert

GELE KAARTEN: geen

RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees