CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

EN DAAR IS DEN BAETEN WEER

JONG GENK - BEERSCHOT  1 - 2

Beerschot heeft eindelijk weer aangeknoopt met een overwinning maar had daar als gevolg van een falende afwerking en wat tegenslag in de zone van de waarheid meer bloed, zweet en tranen voor nodig dan normaal. Eens te meer was het Tibo Baeten die met twee doelpunten voor een gouden driepunter zorgde waarmee onze Mannekes toch de voeling behouden met de leidersploegen.

Voor deze verplaatsing naar de Cegeka Arena had trainer Andreas Wieland Apostolos Konstantopoulos vanonder het stof gehaald en naast het duo Van den Bergh-Matthys in de verdediging geposteerd. Onder druk kwam onze afweer echter niet te staan want Beerschot trok onmiddellijk massaal in de aanval en dat bleek de juiste keuze. Want na amper drie minuten trapte Tibo Baeten reeds het openingsdoelpunt binnen, na een perfecte lage voorzet van Verlinden. Een perfecte start. 

Bill Lathouwers kwam nooit onder druk te staan want de Genkse jonkies geraakten amper in de omgeving van de Kielse zestien. Alle actie speelde zich immers aan de overkant af, met dreiging en doelkansen aan de lopende band. Het goede opbouwwerk en het leuke combinatievoetbal werden echter niet afgerond. Zowel Verlinden, Baeten, Thorisson en Nzita zagen hun schoten buiten het kader belanden.

De tweede helft begon in overdrive met een schot van Verlinden dat uiteenspatte op de deklat en vervolgens twee doelpunten in evenveel minuten. Eén aan elke kant. Eerst trapte Beniangba een afgeweken voorzet hoog binnen. Het Kielse antwoord volgde vrijwel onmiddellijk. En weer was het Baeten die de bal in doel prikte nadat een schot van Verlinden in zijn voeten belandde.  Wat een opportunistische afwerker toch, onze nummer 7. 

Jong Genk ging meer vooruit voetballen waardoor de ruimtes op het middenveld groter werden, maar Beerschot maakte daar in de omschakeling te weinig gebruik van. Al kwam Thorisson bijj het ingaan van het slotkwartier wel heel dicht bij de 1-3. Zijn kopstoot belandde echter op de kruising. Beerschot speelde het restant rustig uit, kwam nooit meer in gevaar en vertrok dus met drie gouden punten weer richting Koekenstad.

TOESCHOUWERS: 730
SCHEIDSRECHTER: Allaerts
DOELPUNTEN: 3' Baeten 0-1, 49' Beniangba 1-1, 50' Baeten 1-2
JONG GENK: Leysen, Martens  (81' Diawara), Al Mazyani, Dierckx, Rommens, Bangoura, John (87' Nuozzi), Van de Perre, Beniangba, Geusens, Godts  
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (61' Quirynen), Konstantopoulos, Matthys, Van den Bergh, Nzita (90' Koshi), Rigo, Sanusi, Verlinden (68' Sebaou), Baeten, Thorisson
GELE KAARTEN: Bangoura, Seydoux, Dierckx, Koshi
RODE KAARTEN: 90+3' Al Mazayani

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees

 

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore