A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

EINDELIJK NOG EENS EEN PUNTJE

OUD-HEVERLEE LEUVEN - BEERSCHOT  0 - 0

 

Beerschot heeft aan Den Dreef niet de verhoopte eerste overwinning van het seizoen behaald maar er op basis van wilskracht en karakter toch een puntje uit de brand gesleept. Hopelijk is dit de definitieve start van onze "Operatie Redding". Het moet de Kielse burger op z'n minst moed en vertrouwen geven. Marius Noubissi liet vroeg in de tweede helft een unieke kans liggen om ons voor het eerst dit seizoen op voorsprong te zetten, maar anderzijds konden we op een goede Vanhamel rekenen die drie schitterende reddingen in huis had in een periode dat OHL kwam opzetten. Nul-nul, het is een resultaat waar we mee kunnen leven. 

Qua instelling zat het vanavond bij Beerschot goed vanaf minuut één: veel grinta, gezond agressief voetbal, stevig in de duels en druk naar voor. Ook achteraan klopte het. Kortom, er stond een hecht blok dat vertrouwen uitstraalde. En toch was de eerste doelkans voor OHL met een schot van Dewaest, door Vanhamel prima uit de hoek geduikeld. Aan de overkant was het Soumaré die in de omschakeling voor dreiging zorgde. Maar Romo moest amper de handen uit de mouwen steken.

De thuisploeg liep zich keer op keer vast op de strakke Kielse organisatie en in het derde kwartier kwamen onze Mannekens er ook aanvallend beter uit. Op dat moment had OHL eigenlijk al met z'n tienen moeten staan maar scheidsrechter Lambrechts vertikte het om Malinov een tweede gele kaart onder de neus te steken voor een duidelijke overtreding op Pietermaat. Ronduit schandalig, dat gebrek aan lef van de ref. En de zoveelste arbitrale blunder in ons nadeel dit seizoen. Een mens zou er verdorie complottheorieeën beginnen achter vermoeden. Hoe dan ook, het was toch Beerschot dat de eerste helft het beste afsloot, met schoten van Coulibaly, Soumaré en Noubissi. 

Ook na de rust ging Beerschot op dat elan verder. Noubissi kwam al direct dicht bij de openingstreffer met een kopbal op een hoekschop van Holzhauser. Romo redde de inzet op de lijn. Daarna was het echter OHL dat zich meer manifesteerde, met een harde knal van De Norre, een schot in de korte hoek van Maertens en een centrale poging van Schrijvers. Vanhamel reageerde drie keer attent en hield zo de nul op het bord. Maar het was wel pompen of verzuipen in die periode.

Onze Mannekes kwamen nu nog amper onder de thuisdruk onderuit... en toen we dan toch in de omgeving van de Leuvense grote rechthoek opdoken, bleek de afwerking ondermaats. Een oud zeer dat ook nu weer opspeelde. Hoe dan ook, op basis van wilskracht, organisatie en inzet - en een tikkeltje meeval - trok Beerschot uiteindelijk toch het gelijkspel over de streep. Eindelijk nog eens een puntje. Dat doet deugd.

 

TOESCHOUWERS: 4.500

SCHEIDSRECHTER: Lambrechts

DOELPUNTEN: geen

OHL: Romo,, Ngawa, Dewaest, Özkacar, Malinov, De Norre, Al-Taamari (90+2' Vlietinck), De Sart (56' Schrijvers), Maertens, Mercier (87' Shengelia), Rezaei (56' Kaba)

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia, Frans, Radic, Bourdin, Van den Bergh, Pietermaat, Coulibaly (83' Caicedo), Holzhauser (90+2' Konstantopoulos), Soumaré (59' Vaca), Noubissi (59' Suzuki)

GELE KAARTEN: Malinov, Coulibaly, Soumaré, Pietermaat, Maertens, Holzhauser

RODE KAARTEN: 90+3' Malinov (2x geel)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Loïc Leunis

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore