A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

DE ZEGE VAN DE HOOP

BEERSCHOT - SERAING  3 - 0

Eindelijk. De eerste competitieoverwinning van het seizoen is binnen. Uitgerekend op speeldag 13. Dat kan geen toeval zijn. Een dik verdiende zege trouwens die veel ruimer had kunnen uitvallen. Beerschot voetbalde met veel goesting en versierde bijna twee handjesvol goede scoringskansen waarvan er slechts drie verzilverd werden. Rapha Holzhauser en twee keer Mario Noubissi stonden aan het Kielse kanon en deden het Olympisch Stadion dansen en kraaien van de pret. Eindelijk Carnaval op't Kiel. Dit moet de start van onze remonte zijn. Het seizoen kan nu écht beginnen.

Gretig, gedreven en superaanvallend: zo begonnen onze Mannekes aan deze superbelangrijke zespuntenmatch. En dat leverde in het openingskwartier zomaar eventjes vier goede kansen op. Maar geen doelpunt want Dom kopte naast, Shankland liet de bal lopen en Holzhauser trapte twee mogelijkheden die hij er anders met de ogen toe inschiet naast en over. De setting was meteen gezet: Beerschot overdonderend baas met goed combinatiespel, snelle flankenwissels en veel druk naar voor. Seraing prikte in die periode enkel tegen met een kopbal van Bernier maar Vanhamel ging goed plat.

Het verdiende doelpunt viel exact halfweg de genietbare eerste helft. Het was Rapha Holzhauser die een flater in de Seraing-verdediging koeltjes afstrafte en de bal over Dietsch in doel stiftte. Eindelijk het allereerste thuisdoelpunt van het seizoen. Welgeteld 563 minuten hebben we er moeten op wachten. Meteen ook de eerste keer dit seizoen dat we op voorsprong kwamen. De ontlading bij de ganse Kielse familie was dan ook enorm.

Beerschot teerde niet op die voorsprong maar ging voluit op zoek naar een tweede doelpunt, kreeg daarvoor nog twee mooie mogelijkheden maar Holzhauser mikte net te hoog terwijl Vaca zijn knal in extremis door Dietsch in hoekschop zag geduikeld worden. Conclusie: 'slechts' met 1-0 de rust in, terwijl we - alleen al op basis van het overwicht en de kansen - best wat ruimer op voorsprong hadden kunnen/moeten staan.

De goede lijn van de eerste helft werd ook na de rust doorgetrokken. Veel inzet, karakter, goede acties en gevaar. Met direct een gevaarlijke deviatie van Van den Bergh na hoekschop van Holzhauser en een kopbal van Shankland, telkens goed gepareerd door de bezoekende doelman. Caicedo ging daarop zijn kans vanop ruim 25 meter. Centimeters naast. Veruit de beste kans viel voor de voet van Ramiro Vaca, na knap voorbereidend werk van Holzhauser, maar onze Boliviaan knalde onbesuisd over. Een onbegrijpelijke misser.

Gaandeweg voetbalde Seraing zich beter in de wedstrijd, onder meer met een gekadreerde poging van Nadrani en enkele schoten uit de tweede lijn die hoog in de tribune verdwenen. Toch leidde het een moeilijk kwartier in voor Beerschot, dat slordiger ging voetballen, de bal niet meer in eigen rangen wist te houden en enkele keren panikeerde in de verdediging.

Maar net dan kromde Beerschot de rug weer en voetbalde het de wedstrijd in een beslissende plooi. Dankzij de ingevallen Marius Noubissi, die op drie minuten twee keer scoorde, telkens na een mooie rush tot in de zone van de waarheid. Telkens met een lage droge knal. In de laatste minuut kon Holzshauser zich zelfs nog veroorloven een penalty te missen. Detailkritiek. Want plots liep het allemaal vanzelf bij paars-wit. Raar spelletje toch, dat voetbal. Hoe dan ook, drie-nul: o zo verdiend, o zo deugddoend en o zo mooi. De achtervolging is bij dezen hier en nu ingezet.

TOESCHOUWERS: 7.000

SCHEIDSRECHTER: Vandamme

DOELPUNTEN: 23' Holzhauser 1-0, 78' Noubissi 2-0, 81' Noubissi 3-0

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia, Radic, Bourdin, Van den Bergh (90+3' Konstantopoulos), Pietermaat, Caicedo (85' De Smet), Dom (75' Coulibaly), Holzhauser, (90+3' Sanyang) Vaca, Shankland (75' Noubissi)

SERAING: Dietsch, Kilota (65' Sambu Mansoni), Mikautadze, Bernier, Lahssaini (46' Mouandilmadji), Nadrani, Boulenger, Del Fabrio, Jallow (85' Pierrot), Cissé, Maziz

GELE KAARTEN: Cissé, Boulenger