A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

De wet van de sterkste

BEERSCHOT - CLUB BRUGGE  1 - 3

 

Zoals enigszins gevreesd heeft Beerschot in zijn laatste thuismatch van een teleurstellend seizoen tegen Club Brugge de wet van de sterkste moeten ondergaan. De uittredende landskampioen had na een uur al een overtuigende 0-3-voorsprong bij elkaar gevoetbald en leek even op weg naar een nog grotere winstmarge. Sanusi & co plooiden echter niet en scoorden op inzet, wilskracht en karakter zelfs een aansluitingstreffer. Een pleister op een houten been misschien, maar dat doelpunt deed toch deugd aan ons paars-witte hartje. 

Beerschot begon snedig met enkele vlotte combinaties waarmee het de Club-afweer onder druk zette maar na een kwartier namen de bezoekers het initiatief over en was het de Kielse verdediging die tureluurs werd getikt.  Een doelpunt van Skov Olson werd nog afgekeurd maar bij de daaropvolgende Brugse actie belandde de bal uiteindelijk aan de verste paal waar Lang binnentikte. Een even logische als verdiende voorsprong.

Onze Mannekes probeerden daarna weer vooruit te voetballen maar geraakten al te vaak verstrikt op het middenveld en dus nog amper in de buurt van Mignolet. Club Brugge demonstreerde zijn tactisch en technisch overwicht, dreigde met een kopbal van Vanaken bovenop de deklat en twee pogingen van Lang en Vormer waar Lejoly telkens goed op anticipeerde en reageerde.

Ook op slag van rust moest onze doelman opnieuw alert tussenbeide komen en keilde Dom daarna het schot van Skov Olson op de lijn weg. Mats Rits van zijn kant trapte nog hoog over waarmee hij het overwicht en meesterschap van Club opnieuw demonstreerde. Maar evenzeer de falende afwerking.

Op dat laatste onderdeel deed Club het tijdens de tweede helft overigens een pak beter. Eerst Skov Olsen en daarna De Ketelaere rondden om beurt mooie collectieve acties af en legden op die manier de partij in een definitieve plooi. Nul-drie, boeken toe. Beerschot weigerde helemààl kopje onder te gaan, bleef op zoek gaan naar een eerreddend doelpunt en werd daar ook voor beloond. Het was Lawrence Shankland die een penalty omzette nadat Jan Van den Bergh in de zestien door Hendry werd aangetikt. Meer zat er niet meer in...

 

TOESCHOUWERS: geen

 

SCHEIDSRECHTER: Staessens

 

DOELPUNTEN: 19' Lang 0-1, 49' Skov Olsen 0-2, 54' De Ketelaere 0-3, 67' Shankland 1-3

 

BEERSCHOT: Lejoly, Dom, Lemos, Radic, Bourdin, Van den Bergh (73' De Smet), Sanusi, Rigo (63' Coulibaly), Holzhauser (63' Vaca), Suzuki (80' Mukuna), Shankland

 

CLUB BRUGGE: Mignolet, Sobol, Nsoki, Skov Olson, Lang (83' Dost), Vormer, Rits, Mechele, Vanaken, Mata (61' Hendry), De Ketelaere (61'Adamyan)

 

GELE KAARTEN: De Smet

 

RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts