CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

BLOED, ZWEET, TRANEN... EN HERVE MATTHYS

BEERSCHOT - CLUB NXT  1 - 0

Derde competitieoverwinning op rij voor Beerschot, dat met die 9 op 9 een mooie tussenspurt zet en op die manier lekker bovenin blijft meedraaien. De zege van vandaag kostte weliswaar bloed, zweet en tranen. Met een doelpunt van Hervé Matthys en een sterke prestatie in de eerste helft leken we op een mooie en makkelijke driepunter af te stevenen maar Club NXT kwam na de rust sterk opzetten, nam het initiatief over, kwam dicht bij de gelijkmaker. Onze verdediging gaf echter geen krimp. Met andere woorden: duurbevochten.

Met een hoge pressing, veel druk naar voor en snelle combinaties duwden onze Mannekes het jonge Brugse geweld vanaf minuut één in de verdediging. Nzita was de eerst die zijn kans ging, daarna volgden Baeten en Thorisson, wiens kopbal op de buitenkant van de paal afschampte. Halfweg de eerste helft werd Beerschot beloond voor dat overdonderend overwicht toen de goed ingeschoven Hervé Matthys een afgeweerde bal vanop de rand van de zestien heerlijk in de linkerhoek borstelde. Een even logische als verdiende voorsprong.

Ook daarna bleef Beerschot die goede lijn doortrekken, met goed voetbal, veel dreiging en verdere doelkansen. Thorisson kwam het dichtst bij de 2-0 maar kwam centimeters te kort om een hoge voorzet aan de tweede paal binnen te knikken. Club NXT prikte wel enkele keren tegen maar onze verdediging bleef eerder makkelijk baas en Lathouwers' werk bleef beperkt tot enkele simpele vangballen en oprapertjes.

Totaal ander spelbeeld na de rust, want nu was het Club NXT dat vrank en vrij zijn kans ging en de bal snel deed circuleren.  Onze verdediging had het bij momenten zwaar te verduren en wankelde bij enkele snelle Brugse counters. Onze Mannekes kregen weliswaar mogelijkheden in de omschakeling maar waren overhaast en slordig... en de schoten van Baeten, Verlinden en Thorisson werden ultiem afgeblokt of belandden buiten het kader.

De wedstrijd bleef hierdoor spannend, met Club NXT dat de druk bleef opvoeren en Beerschot dat knikkende knieën kreeg maar de overwinning uiteindelijk wel over de tijd hielp. Al moest Dante Rigo in de slotminuut nog wel de Brugse gelijkmaker op de lijn wegtrappen. Oef!

TOESCHOUWERS: 4.500
SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud'Hui
DOELPUNTEN: 21' Matthys 1-0
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux, Konstantopoulos, Matthys, Van den Bergh, Nzita (45' Weymans), Rigo (90'+2 Alhassan), Sanusi, Verlinden (90' Koshi), Baeten, Thorisson
CLUB NXT: Shinton, Sabbe, Spileers, Ordonez, Talbi, Mertens (67' Engels), Homma (81' L.enn De Smet), Vermant, Liam De Smet, Audoor (74' Servais), Seys
GELE KAARTEN: Van den Bergh, Sanusi