CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint op het veld van Seraing

Seraing – Beerschot: 1-2

Beerschot won zaterdagavond op Seraing. Hoezeer het veld en ref ook tegenwerkten, onze Mannekes pakken voor de vijfde opeenvolgende keer een competitieoverwinning op verplaatsing. En die zege was dik verdiend. Meer dan zestig procent balbezit en dubbel zoveel schoten op doel als de tegenstander voetbalden onze Mannekes bij elkaar. Kortom sterke prestatie van onze Beren in Luik.

Het was Reyners die Beerschot na tien minuten op voorsprong bracht met de eerste kans van de wedstrijd. Bij Seraing werd er blind naar achter gespeeld, recht in de voeten van Reyners. De aanvaller nam een cadeautje van de Seraing-verdediging met heel veel dank aan en plaatste de bal voorbij Margueron: 0-1.

Beerschot bleef de sterkste ploeg. Nzita en Michez besloten allebeid op de vuisten van Margueron. De doelman van Seraing onderscheidde zich vijf minuten later opnieuw. Toen Sanusi met een slimme tik Michez bereikte. Het schot van de flankverdediger werd gekeerd door de goed uitgekomen goalie van Seraing.

Vijf minuten voor rust kwam Seraing goed weg. Lepoint ging vol met de studs door op de enkel van Weymans. Ref Pirard zag er geen graten in. Schandalig dat Seraing met elf de rust in mocht.

Beerschot diepte de voorsprong meteen na rust verder uit. Hervé Matthys bereikte met een goeie hoekschop Nzita. Die mocht vrij inkoppen en maakte er 0-2 van. Gelukkig voor Seraing was er ref Pirard nog om de match spannend te houden. Hij legde de bal twee minuten na de 0-2 op de stip voor een vermeende overtreding van Konstantopoulos. Die raakte de Kilota niet aan, maar toch penalty voor Seraing. Die werd omgezet door Segbe: 1-2.

Voetballen werd steeds moeilijker op het doorregende veld. De zones rond de cornervlaggen leken naar het einde van de tweede helft meer op zwembaden dan op een voetbalveld. Het niveau van het spel verlaagde daardoor ook drastisch. Reyners kon nog eens de neus aan het venster steken maar zijn schot zoefde over.

Vijf minuten voor tijd deelde ref Pirard dan toch een rode kaart uit toen Raillot tegen zijn tweede geel aanliep. Beerschot bleef drukken maar zowel Reyners als Weymans hun schoten strandden op een verdediger. Aan de overkant redde Matijas de meubelen toen hij diep in blessuretijd een kopbal uit de onderhoek dook.

SERAING: Margueron, Solheid, (‘4 Kebe), Kilota, Cachbach, Guillaume, Ndiaye, Metanire, Lepoint, Douane, Segbe, Dembele.
BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Reyners, Alhassan (‘7 Van Himbeeck), Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita, Weymans, Konstantopoulos, Michez.
DOELPUNTEN: ’10 Reyners (0-1), ’47 Nzita (0-2), ’54 Segbe (1-2)
RODE KAARTEN: ’86 Raillot