A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot wint ook bij Westerlo

En we blijven maar winnen op verplaatsing in de tweede periode. Want na zeges op OHL en Union pakte Beerschot vanavond ook in het Kuipje de volle pot… en daarmee blijven de Losada-boys mooi  - en ongeslagen! - aan de leiding. Een schoonheidsprijs ambieerde paars-wit niet, maar het tactisch plaatje klopte weer als een bus en een doelpunt van Dylan Saint-Louis was voldoende voor de overwinning. Ook de betere kansen waren trouwens voor ons, terwijl de verdediging er stond en amper iets weggaf. Slotsom: dubbel en dik verdiend.

Beerschot claimde iets meer balbezit in een evenwichtige en (te) vervelend-lange studieronde, maar het was Westerlo dat voor het eerste gevaar zorgde. De mooi afgezonderde Vetokele zag zijn schot echter gekeerd door een beenveeg van een weer attente Vanhamel.  waarna Petrov de rebound naast mikte. Op dat moment stonden er al weg twintig minuten op de klok.

Het Kielse antwoord kwam er haast onmiddellijk want in de daaropvolgende actie aan de overkant kapte Vancamp zich – na aangeven van Holzhauser – knap vrij. Maar nu was het Van Langendonck die met de benen redding bracht.

De wedstrijd bleef rustig over en weer kabbelen, met weinig uitgespeelde scoringsmogelijkheden. Beerschot probeerde te prikken over de flanken, waar Grisez vaak helemaal doorschoof. Ruimte om combinaties op te zetten of tussen de lijnen te voetballen vonden onze Mannekes te weinig.

Uiteindelijk viel de beste kans uit de eerste helft nog voor de voeten van Placca. Hij profiteerde van een misser van Biset maar schoof bij het besluiten onderuit op de natte grasmat. Verkeerde shoes keuze Fessou…

Wie wél voor het juiste schoeisel had gekozen, was Dylan Saint-Louis. Hij stond net voor het uur op de juiste plaats en bleef overeind om een knappe zwiepvoorzet van Grisez voorbij Van Langendonck in doel te deviëren. 0-1, op dat moment een correcte tussenstand, want in het vierde kwartier was het eenrichtingsverkeer richting Westeldoel.

De thuisploeg moest nu op zoek naar de gelijkmaker, ontwikkelde iets meer druk naar voren, maar liep zich elke keer weer te pletter op een goed georganiseerde Beerschot-afweer. In de snelle omschakeling werden nog een aantal kansen geforceerd, maar Noubissi en Vancamp vonden net niet het gaatje.

In de slotfase nog één mogelijkheid(je) voor Brüls, maar die mikte naast. Ook in de vier minuten blessuretijd kwamen onze Mannekes niet meer in de problemen. Properkes uitgespeeld, noemen ze dat.

 

TOESCHOUWERS: 3.000

SCHEIDSRECHTER: Willems

DOELPUNTEN: 58’ Saint-Louis 0-1

WESTERLO: Van Langendonck, Biset, Dewaele, Antunes, Petrov (62’ Abrahams), Van den Bogaert, Keita, Soumah, Brüls, Kone (75’Vaesen), Vetokele

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Seigers, Bourdin, Reda, Holzhauser, Maes, Grisez (63’ Vorogovskiy), Saint-Louis (86’ De Keersmaecker), Vancamp, Placca (56’ Noubissi)

GELE KAARTEN: Soumah, Vancamp, Holzhauser

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees