CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint oefenpartij van Westerlo

Vijf goals en een rode kaart in de oefenpot tegen Westerlo. Kortom een stevige wedstrijd tegen de Kemphanen. Thibo Baeten en Ramiro Vaca (2x) zorgden voor de Kielse doelpunten in wat opnieuw een bemoedigende prestatie was van onze Mannekes.

Beerschot keek snel tegen een achterstand aan. Na een  doorgeschoten bal en een misverstand, dook Foster helemaal alleen voor Vanhamel op. Hij omspeelde de Beerschotdoelman en kon afwerken: 1-0.

Onze Beren toonden echter veerkracht, en kwamen snel langszij. Thibo Baeten werd goed diepgestuurd en werkte enig mooi af met een stiftertje dat paal-binnen ging. Een kwartier later was Beerschot er opnieuw. Door de hoge druk van onze Mannekes kreeg Vaca de bal in de voeten. De Boliviaan miste niet vanop afstand met een lage schuiver: 1-2.

Een minuut later hingen de bordjes alweer gelijk, Bernat zette een elfmeter feilloos om. Net voor de rust kwam Alhassan nog het dichtste bij een doelpunt met een kopbal die nipt overging.

Het tempo ging wat naar beneden in de tweede helft, al was het toch Beerschot dat het overwicht van het balbezit hield. Op het uur moest Alhassan aan de noodrem gaan hangen wat hem een tweede gele kaart (en dus rood) opleverde. De reactie van Foster, met een kopstoot, werd tot onze verbazing maar bestraft met geel door de wedstrijdleiding.

Bij Westerlo besloten ze dan maar om zelf in te grijpen en ook Foster vervroegd naar binnen te sturen. Verder met tien tegen tien dus, met veel middenveldspel tot gevolg. De laatste pas kwam er vaak net niet uit.

Vijf minuten voor tijd dan de verlossende treffer. Vaca nam een scherpe vrije trap mooi op de slof en draaide hem perfect binnen! Een treffer om vingers en duimen bij af te likken.

Kwamen in actie voor Beerschot: Vanhamel, Matthys, Quirynen, Baeten, Alhassan, Vaca, Shankland, Sanusi, Koshi, Weymans, Konstantopoulos