CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint oefenduel tegen Sparta Rotterdam

Potig, zo omschrijven we de overwinning tegen Sparta misschien het beste. In een wedstrijd met veel middenveldspel hadden onze Mannekes het niet makkelijk tegen de ploeg uit de Eredivisie. De vele duels gaven ook de scheidsrechter het nodige werk. Uiteindelijk was het Ramiro Vaca die het verschil maakte.

Over de eerste helft valt niet veel te vertellen. Beide doelmannen werden uiteindelijk één keer aan het werk gezet. Eerst was het Andi Koshi die de reflexen testte van Coremans. Het balletje, dat zo’n half metertje onder de kruising gemikt was, werd knap uit doel gezweefd door de goalie van Sparta. Aan de andere kant kwam Mike Vanhamel goed tussen bij een schot op een afvallende bal.

Gaandeweg werd het spel een pak potiger. Rond minuut twintig werd Blessing Eleke brutaal aangetrapt. Hij moest naar de kant en werd vervangen door Dante Rigo. Daarna kreeg ook Koshi nog een stevige trap. Naarmate de stevigheid van het duel steeg, verminderde het aantal kansen.

In de tweede helft begon Beerschot een pak dominanter. Het eiste steeds meer de bal op. De eerste kans tussen de palen was dan wel nog voor Sparta, met een goede tussenkomst van Vanhamel, daarna was het zo goed als eenrichtingsverkeer in het voordeel van onze Beren.

Na enkele niet gekadreerde pogingen van Vaca en Rigo was het uiteindelijk de Boliviaan die de score opende. Okyere ging goed hoog druk zetten, veroverde de bal en bediende Vaca in de zestien. Die twijfelde niet en trapte hard binnen in de korte hoek: 1-0 voor onze Beren.

Het Spartaans slotoffensief bracht niets meer op voor de bezoekers. Konstantopoulos moest nog even aan de noodrem gaan hangen vijf minuten voor tijd maar tackelde de bal zuiver weg. Onze Beren kwamen niet meer echt in de problemen en winnen de derde oefenwedstrijd op rij.

Kwamen in actie voor Beerschot: Vanhamel, Weymans, Van den Bergh, Matthys, Konstantopoulos, Quirynen, Koshi, Rigo, Sanusi, Vaca, Eleke, Okyere, La Morte, Meisl en Nzita.