CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest oefenwedstrijd van OHL

Beerschot verloor woensdagavond met 2-1 tegen OHL. De eersteklasser was opnieuw een goeie waardemeter voor de ploeg van Andreas Wieland. Onze Beren konden negentig minuten hun voet naast die van OHL zetten en hadden het overwicht in de kansen. De Leuvenaars toonden zich enkel superieur op vlak van efficiëntie.

De hand van coach Wieland wordt steeds duidelijker. Met goeie pressing op de juiste momenten en uitgaand van eigen sterkte aan de bal, brachten onze Beren een aantrekkelijke pot voetbal op de mat. Zeker in de tweede helft konden onze Mannekes bekoren. Toch was het OHL dat als eerste kon scoren. Shengelia kon aan de tweede paal makkelijk binnenduwen na een misverstand in de Kielse verdediging.

Beerschot ging steeds hoger pressen en had een handvol doelkansen die het resultaat waren van die hoge druk. Eerst konden Vaca en Sanusi niet afdrukken, maar op het halfuur was het toch prijs. Sanusi werkte enig mooi af met een geplaatst schot. Vijf minuten later werd die gelijkmaker uitgewist toen Holzhauser vanop de stip de 2-1 binnentrapte.

Beerschot bleeft ook in de tweede helft de betere ploeg. Leuven had het duidelijk moeilijk tegen de Kielse druk. Vaca en Shankland verzamelden de beste kansen voor onze Mannekes, maar scoren lukte hen niet.

Ook de ingevallen Thibaud Verlinden liet een goeie indruk na. Met de bal aan de voet maakte hij het de OHL-verdediging moeilijk. De invaller verzamelde een handvol kansen, maar miste efficiëntie. Vijf minuten voor tijd trapte Tamari nog tegen de paal, één van de enige kansen van OHL in de tweede helft. Aan de overkant dan schilderde Verlinden, opnieuw hij, een vrije trap enig in de winkelhaak. Een sterke redding van Jackers was nodig om te ontzetten. In de laatste seconde moest Jackers zich opnieuw strekken op een overhoeks schot van Verlinden. De 2-1 bleef op het bord.

Kwamen in actie voor Beerschot: Lejoly, Vanhamel, Matthys, Van den Bergh, Konstantopoulos, Weymans, Quirynen, Rigo, Sanusi, Baeten, Shankland, Vaca, Frans, Kaissi, Okyere, Van Steenwinckel, Koshi, Van Himbeeck, Verlinden, Cloots, Sebaoui.