A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

BEERSCHOT STRIJDEND TEN ONDER IN DE DERBY

BEERSCHOT - ANTWERP  0 - 1

 

Uitgerekend Radja Nainggolan heeft vanmiddag in het Olympisch Stadion de derby beslist. Niets en niemand was bestand tegen zijn droge knal die aan het uur hoog in het Beerschotdoel belandde. Dat ene doelpunt bleek voldoende voor de mannen uit Deurne Noord om hier de drie punten mee te graaien. Toch een hard verdict voor onze Mannekes die lange tijd goede tred hielden, zelfs een drietal goede scoringskansen afdwongen... maar geen gaatje vonden in de Antwerp-verdediging. Bovendien zien we door deze nederlaag in het klassement Cercle Brugge drie punten verder wegschuiven. Kortom, geen Carnaval op het Kiel vandaag.

De sfeer van de grote dagen op het Kiel. En een derby die tegen honderd per uur uit de startblokken schoot. De bezoekers uit Deurne Noord zochten direct de flanken op en dreigden schuchter met een kopbal van Engels en een carambole van Frey. Beerschot herstelde langzaam maar zeker het evenwicht. Zo was Caicedo dicht bij het openingsdoelpunt maar zijn poging randje grote rechthoek werd over het doel van Burtez gedevieerd.

Twee totaal verschillende stijlen voetbal wel. Want waar Antwerp vooral voor 'Sturm und Drang' koos, pakte Beerschot het via Vaca en Holzhauser iets technischer aan. En dat resulteerde in kansen voor Shankland, die net niet kon afdrukken, en de goed mee ingeschoven Dom, wiens schot door Butez uit de hoek werd geduikeld. De wedstrijd kabbelde rustig over en weer, met af en toe een vliegende tackle en wat "ik heb den dikste"-gedoe. Het droeg allemaal bij tot dat speciale derbygevoel. Uniek in België toch. Echt ontvlammen deed de wedstrijd ook niet in het slotkwartier van de eerste helft. Want verder dan een paar afzwaaiers en hoge ballen kwamen beide ploegen niet.

Onze Mannekes begonnen het gretigst aan de tweede helft, zette hogere druk op het middenveld en een schot van Holzhauser dat over vloog. Maar dan nam Antwerp het commando over. Eerst vond Nainggolan aan de tweede paal Frey die hard inkopte. Vanhamel redde knap. Daarna deed Radja het zelf. Uitgerekend hij nam een afvallende bal mooi op de slof. Recht in de bovenhoek. Een klassegoal en meteen het laatste kunstje van onze ambassadeur, die centraal op het Antwerp-middenveld werd afgelost door Faris Haroun, ook een oude bekende van het Kiel.

Beerschot had even tijd nodig om van die opdoffer te bekomen. Zo moest Vanhamel in die periode twee keer attent reageren op pogingen van Frey. Bij het ingaan van het slotkwartier leek de Kielse gelijkmaker eraan te komen toen Holzhauser alleen voor doelman Butez werd afgezonderd. Zijn schot spatte uiteen op de verste paal. Brute pech. Consternatie nog in blessuretijd wanneer Lawrence Shankland na een lange rush in het strafschopgebied in verdachte omstandigheden ten val kwam. Geen penalty, oordeelde de VAR. En dus ook geen late gelijkmaker vanop de stip. 

 

TOESCHOUWERS: 12.000

SCHEIDSRECHTER: D'Hondt

DOELPUNT: 59' Nainggolan 0-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia (72' Suzuki), Radic, Bourdin (53' Lemos), Van den Bergh, Dom, Pietermaat, Caicedo (64' Soumaré), Vaca, Holzhauser, Shankland

ANTWERP: Butez, De Laet, Engels, Seck, Vines, Yusuf, Verstraete, Nainggolan (65' Haroun), Fischer, Samatta (65' Benson), Frey

GELE KAARTEN: Bourdin, Samatta, Dom, Holzhauser

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts