CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot neemt aanvallende middenvelder Ramiro Vaca over van The Strongest

Beerschot heeft de Boliviaanse aanvallende middenvelder Ramiro Vaca definitief overgenomen van The Strongest La Paz. Hij speelde 42 wedstrijden voor de club uit de Boliviaanse hoofdstad en was daarin betrokken bij 23 doelpunten. Deze zomer had hij nog een basisplaats in drie van de vier wedstrijden van Bolivia op de Copa America. Hij tekent een contract voor drie seizoenen op het Kiel. “Vaca is een technisch zeer begaafde speler.”

Vaca stond vorige week zondag nog een helft tussen de lijnen in de 1-2 thuisnederlaag van The Strongest tegen Real Santa Cruz. Een staking op de luchthaven in La Paz vertraagde de transfer even, maar uiteindelijk is onze twaalfvoudige Boliviaanse international veilig en wel in Antwerpen gearriveerd.  “Ik ben enorm blij om hier eindelijk te zijn”, vertelt onze 22-jarige Boliviaan. “Ik kan niet wachten om mijn paarse shirt aan te trekken en alle supporters te ontmoeten in het stadion.”
 
Vorig seizoen brak Vaca helemaal door bij The Strongest. Hij speelde 23 wedstrijden voor de Boliviaanse vicekampioen, waarin hij vier keer scoorde en elf assists gaf. Dit seizoen zat hij aan twee doelpunten en vijf assists in 12 wedstrijden. “Ramiro is een technisch zeer begaafde speler”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Met zijn creativiteit en vista past hij perfect binnen het Beerschot-DNA. Bovendien is hij al heel matuur voor zijn leeftijd en al Boliviaans A-international sinds hij 17 jaar oud is.” 

“Vaca is een type speler dat tot de verbeelding spreekt”, glundert voorzitter Francis Vrancken. “International, gespeeld tegen kleppers zoals Messi en Suárez, 22 jaar en nog een enorme groeimarge. Bovendien is een Boliviaanse speler zeldzaam en vernieuwend in onze Belgische competitie. Perfect voor het huidige en toekomstige Beerschot.”

De Boliviaan sluit vandaag bij de groepstrainingen aan en zal dit seizoen met rugnummer 20 spelen.