A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

beerschot mist 4 internationals tegen ohl

Beerschot moet vrijdag tegen OHL 4 internationals missen. Yan Vorogovskiy, Reda Halaimia, Prince Ibara en Irakli Bugridze zijn opgeroepen  voor de volgende 2 interlands. We zijn trots dat onze spelers tot de beste van hun land en hun generatie behoren maar betreuren het dat de interlands de competitie in 1B beïnvloeden. Beerschot zal dit blijven aankaarten bij de Pro League.

Hernan Losada zal vrijdag niet kunnen rekenen op z’n vleugelspelers Yan Vorogovskiy en Reda Halaimia. Vorogovskiy is een vaste waarde geworden in de selectie van Kazachstan dat twee EK-kwalificatiewedstrijden speelt, tegen San Marino en Schotland. Reda Halaimia heeft z’n oproeping te danken aan z’n sterke eerste periode bij Beerschot. Hij behoort voor het eerst dit jaar bij de Algerijnse elite. Algerije speelt kwalificatiewedstrijden voor het Afrikaans kampioenschap. Benieuwd of Reda minuten krijgt tegen Zambia en Botswana.

Ook Prince Ibara en Irakli Bugridze zijn er niet volgende week. Spits Prince neemt het met Congo op tegen Senegal en Guinnee Bissau. Bugridze bekampt Frankrijk en Slowakije met de U21 van Georgië.

Het is al de derde keer dit seizoen dat Beerschot niet op volledige sterkte kan aantreden omdat het enkele internationals moet missen. Wordt de competitie in 1A stilgelegd, in 1B wordt er geen rekening gehouden met de interlands. Jammer dat het aantrekken van goede buitenlanders in 1B bestraft wordt. Beerschot is niet de enige ploeg die benadeeld wordt en zal er voor blijven ijveren dat de Pro League 1A en 1B op dit vlak gelijk en rechtvaardig behandelt.

'Beerschot wil gelijkheid tussen 1A en1B'
algemeen directeur Gunther Dieltjens