CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot domineert tegen Futures

RSC Anderlecht – Beerschot: 0-2

Beerschot wint in het Lottopark van de Futures van Anderlecht. Aanvaller Ayouba Kosiah kroonde zich met twee doelpunten tot matchwinnaar. Beerschot begon in overdrive en speelde Anderlecht helemaal weg in de eerste helft. Na de pauze probeerden de Brusselaars wel, maar kwamen ze telkens een sterke Matijas tegen. Kortom een verdiende overwinning voor onze Mannekes.

Beerschot domineerde van bij het begin. Op de eerste poging van Seydoux kon Anderlechtgoalie Vanhoutte nog een antwoord bieden, maar drie minuten later was hij eraan voor de moeite. Weymans stuurde Kosiah goed diep. Die gebruikte zijn sterke lichaam om Lissens af te houden en trapte staalhard binnen.

Het begin van dertig wervelende minuten van Ayouba Kosiah. Want de Nederlander verdubbelde de Kielse voorsprong met een absolute kanonskogel. Al verdient de assist van Thorisson ook een pluim. De IJslandse aanvaller hakte de bal tot bij Kosiah die niet twijfelde en zijn tweede van de avond binnen pegelde. Bijna maakte de sterke spits er nog een hattrick van, maar zijn subtiel tikje op slag van rust ging aan de verkeerde kant van de paal.

Beerschot stond in die eerste helft trouwens maar één doelkans toe, een flauw schotje dat heel erg makkelijk te pakken was voor Matijas. Tekenend voor de dominantie van onze Mannekes voor de pauze. De Futures van Anderlecht herpakten zich in de tweede helft na een donderpreek van coach Gillet, die trouwens tot in de spelersgang te horen was. Anderlecht ging op zoek naar een doelpunt maar vond Matijas en het doelhout op z'n weg. Was Kosiah de man van de match in de eerste helft, dan was Matijas zeker de man van de tweede.

De Kroatische doelman onderscheidde zich verschillende keren. Eerst dook hij in de voeten van Lapage en toen hij oog in oog kwam met Michez maakte hij zich goed breed. In de herneming viel de bal op de lat, soms moet je al eens geluk hebben zeker?

Bij Beerschot was de gevaarlijkste rol weggelegd voor Thorisson. De IJslander vervulde zijn rol op de flank met verve. Tot twee keer toe vond hij Vanhoutte op zijn weg. Eerst toen hij aanlegde van in de kleine baklijn en een tweede maal bij een afstandsschot van op de rand van de zestien. Gelukkig kwam Beerschot niet meer in de problemen en pakten onze Mannekes de drie punten mee naar Antwerpen. Daardoor springt Beerschot over Club NXT naar een derde plek.

TOESCHOUWERS: 500
SCHEIDSRECHTER: Pirard
DOELPUNTEN: Kosiah (2x)
ANDERLECHT: Vanhoutte, Takidine, Sadiki, Lissens, Camara, De Wilde (‘79 Monticelli), Masscho, Lapage, Michez (‘79 Diallo), Stassin, Hubert (’85 Ismaili)
BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Frans, Baeten (’76 Sebaoui), Kosiah (’67 Koide), Seydoux, Thorisson, Sanusi (’76 Van Himbeeck), Weymans (’85 Osei Bonsu), Rigo, Konstantopoulos (’85 Alhassan)
GELE KAARTEN: Lissens, Frans, Weymans
RODE KAARTEN: Geen.

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore