CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Andreas Wieland: "zullen op ons allersterkst moeten zijn tegen Lommel"

Vrijdagavond ontvangt Beerschot de nummer 3 in de stand: Lommel. Coach Andreas Wieland kan rekenen op een nagenoeg volledige kern. Aanvallers Petkevicius en Thorisson zijn speelgerechtigd en Jan Van den Bergh komt terug uit schorsing. Enkel Alhassan valt uit met een kleine blessure en Okyere is geschorst na een rode kaart bij de U23. “De nieuwkomers maakten een gretige indruk op training.”

“Het was een vrij korte trainingsweek”, vertelt coach Andreas Wieland op donderdagnamiddag voor de match. “Maar Lommel had nog een dag minder om voor te bereiden, dus dat zou voor ons geen struikelblok mogen zijn. Het wordt sowieso een wedstrijd op het scherpst van de snee. Ik schat Lommel hoog in qua kwaliteiten. We zullen op ons allerbest moeten zijn om een resultaat te halen.”

Gelukkig zijn de fans er om de ploeg een extra duwtje in de rug te geven. “Daar ben ik heel blij om. Ik ben er zeker van dat onze fans ons nog extra energie zullen geven vrijdagavond. Ik ben er ook van overtuigd dat we bijvoorbeeld tegen Lierse niet verliezen met publiek. Onze supporters kunnen vrijdag mee voor de overwinning zorgen.”

In de aanloop naar deze wedstrijd, trok Beerschot nog een nieuwe aanvaller aan. IJslander Nökkvi Thorisson is speelgerechtigd morgen. “Ik vond dat zowel hij als Nauris Petkevicius een gretige indruk maakten op training. Ik ben heel tevreden van hoe zij zich op korte tijd geïntegreerd hebben in de groep. Of één van de twee aan de aftrap verschijnt vrijdag? Daar ga ik nog niet op antwoorden”, knipoogt onze hoofdcoach.
 

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore