A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Andreas Wieland: "Uitgaan van onze eigen sterkte tegen Club NXT"

Voor de wedstrijd tegen Club NXT blikt coach Andreas Wieland terug op de afgelopen wedstrijd tegen Lierse en neemt hij de maat van de U23 van Club Brugge. "We moeten vooral focussen op onszelf."

"Ik vond dat we tegen Lierse onze beste match van het seizoen speelden", steekt de hoofdcoach van Beerschot van wal. "Het verlies was onnodig. Maar ik zie dit niet als een terugslag. Het was vanaf het begin duidelijk dat we niet alles gingen winnen dit seizoen, dus paniek is zeker niet nodig."

"We verliezen vooral door onoplettendheid op stilstaande fases. Niet alleen moeten we beter verdedigen daarop, maar we moeten er ook voor zorgen dat we minder stilstaande fases tegenkrijgen, door de tegenstander hoger op het veld vast te zetten. We moeten verder op de ingeslagen weg en leren uit onze fouten van afgelopen weekend."

"We moeten tegen Club NXT uitgaan van onze eigen sterkte", vervolgt Wieland. "Dat er vorige week acht spelers van de A-kern meededen bij hen? So what. Focussen op wie er wel en niet gaat spelen bij de tegenstander, is zoals gokken. En daar doe ik niet aan mee. Wij moeten ons focussen op onszelf en ons eigen spel."

Coach Wieland kan wel rekenen op een nagenoeg volledige kern. "Iedereen is fit. Robbe Quirynen pikte opnieuw aan bij de groepstrainingen na zijn afwezigheid van vorige week. Enkel Jan Van den Bergh is er niet bij door zijn schorsing."